Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

  Εκδόθηκαν οι άδειες για την Ολυμπιάδα


  Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην Ολυμπιάδα, πράγμα για το οποίο είχε δεσμευτεί ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζοντας ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα έχει ολοκληρωθεί κατά 100% εντός της εβδομάδας.

  Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, υπάρχει τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανιλογικού στο χώρο απόθεσης στην Ολυμπιάδα και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

  Όσο για τη δεύτερη απόφαση, χορηγείται στην "Ελληνικός Χρυσός" άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών. Βέβαια, υφίσταται ο περιορισμός στην ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως. Αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 400.000 τόνους. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης.

  «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα», ανακοίνωσε εν τω μεταξύ η Ελληνικός Χρυσός σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Σταθάκη αμέσως μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο υπουργείο.

  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Εκδόθηκαν οι άδειες για την Ολυμπιάδα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr