Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

  Αίγυπτος - Επτά συλλήψεις για το ανέμισμα μίας σημαίας υπέρ των ΛΟΑΔ


  Στη σύλληψη επτά ατόμων, που κατεγράφησαν να ανεμίζουν τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια συναυλίας—προβαίνοντας σε μια μάλλον σπάνια επίδειξη υποστήριξης προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ για τη χώρα, προχώρησε τη Δευτέρα η αιγυπτιακή αστυνομία.

  Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι τα επτά άτομα συνελήφθησαν, διότι επιδίδονταν στην «προώθηση σεξουαλικά αποκλίνουσας συμπεριφοράς», κατά την ορολογία των αρχών της Αιγύπτου για την ομοφυλοφιλία, καθώς καταγράφηκαν σε βίντεο να υψώνουν τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία του λιβανέζικου συγκροτήματος της εναλλακτικής ροκ Μασρού Λεϊλά, ο τραγουδιστής του οποίου δηλώνει ανοικτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

  Ο εισαγγελέας Νάμπιλ Σαντέκ έδωσε εντολή να ερευνηθεί αμέσως η υπόθεση, αλλά δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα εάν θα προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών και θα προσαγάγει τους υπόπτους σε δίκη.

  Μολονότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο, οι διακρίσεις είναι συχνό φαινόμενο και οι ομοφυλόφιλοι συχνά προσάγονται σε δίκες με κατηγορίες περί βλασφημίας, προσβολής των δημοσίων ηθών ή ασωτίας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αίγυπτος - Επτά συλλήψεις για το ανέμισμα μίας σημαίας υπέρ των ΛΟΑΔ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr