GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Η προοπτική των Βαλκανίων είναι να γίνουν η νοτιοανατολική πλευρά της ΕΕ

Το σεβασμό της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου από τις χώρες που επιθυμούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία, υπογράμμισε ο Πρόε...


Το σεβασμό της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου από τις χώρες που επιθυμούν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει, με την εμπειρία που διαθέτει και την τεχνογνωσία της, την Σερβία στον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι η σημερινή τους συνάντηση αποτελεί ένα είδος προετοιμασίας για την επικείμενη επίσκεψή του στη Σερβία και στο Βελιγράδι.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών όχι μόνο θα συνεχισθούν, αλλά θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο κυρίως στα θέματα που αφορούν στην εμπέδωση στην περιοχή των Βαλκανίων της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Διεθνούς Νομιμότητας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, κυρίως για τις χώρες εκείνες, οι οποίες θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή πορεία. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι χώρες αυτές, μπορούν να παραδειγματιστούν από την Σερβία, για τον τρόπο με τον οποίο σέβεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και υπογράμμισε ότι «η περιοχή της Βαλκανικής πρέπει να γίνει η Νοτιοανατολική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο ρόλος της, αυτή είναι η προοπτική της».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σέρβου Προέδρου κ. Αλεξάντερ Βούτσιτς και σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είναι ο πρώτος Αρχηγός Κράτους που θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα γεγονός που καταδεικνύει τις αδερφικές σχέσεις Ελλάδος-Σερβίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση