GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των "πορτοφολάδων" που χτυπούσαν σε Μετρό και ηλεκτρικό

Οι διάλογοι που είχαν μεταξύ τους τα μέλη της σπείρας των "πορτοφολάδων" που χτυπούσαν σε Μετρό και ΗΣΑΠ ήρθαν στο φως της δημ...


Οι διάλογοι που είχαν μεταξύ τους τα μέλη της σπείρας των "πορτοφολάδων" που χτυπούσαν σε Μετρό και ΗΣΑΠ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, συνελήφθησαν 31 μέλη της σπείρας και εξιχνιάστηκαν 764 κλοπές πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότερες σε βάρος τουριστών, που μετακινούνταν από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι «ελαφροχέρηδες» έδειχναν προτίμηση στους σταθμούς του μετρό «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Σύνταγμα», «Πανόρμου», «Ομόνοια», ενώ επέλεγαν να δρουν τις ώρες αιχμής: από τις 7 π.μ. έως 9.30 π.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., προκειμένου να εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό στους συρμούς. Παρίσταναν τους τουρίστες και κρατούσαν χάρτες, εφημερίδες και τσαντάκια για να μην κινούν υποψίες. «Βασική προϋπόθεση για να ενεργήσουν αποτελούσε η απόσπαση της προσοχής του θύματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών με τη δημιουργία τεχνητού συνωστισμού», αναφέρεται στη δικογραφία.

Η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας κατέγραψε συνομιλίες μεταξύ των πορτοφολάδων όπως αυτός:

«Έλα εδώ στην πόρτα τη δικιά μου, γιατί είναι κάτι καλά θύματα, πολύ καλά και είναι μπούφοι εντελώς και έχουν πολλά λεφτά».

Σε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στην 35χρονη που φέρεται ότι ήταν η αρχηγός της σπείρας με δύο συνεργούς της, καταγράφηκε ο εξής διάλογος:

Α: Πού είσαι, μωρή;

Β: Στην Εθνική Άμυνα.

Α: Πού είσαι, δεν σε έχουμε δει σε δύο τρένα;

Β: Αδελφέ, δουλεύω το αεροδρόμιο για πάνω.

Α: Φύγαμε εμείς, βγήκαμε.

Β: Γιατί;

Α: Δεν είδαμε εσένα, είπαμε κάτι έγινε και φύγαμε και εσύ δεν το σήκωνες.

Β: Στη δουλειά, ρε άνθρωπε...

Σε άλλη περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τη συνομιλία γυναικών μελών της σπείρας που κατάφεραν να διαφύγουν από κλοιό αστυνομικών: «Παραλίγο να μας κλειδώσουν, αλλά ο Θεός ξέρει τη δουλειά του, προσέχει τους άλλους αλλά προσέχει και εμάς. Είναι το ρίσκο του επαγγέλματος αλλά εντάξει, όλα καλά πήγαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση