GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: Καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θέλει ο Ντάισελμπλουμ

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρεί, όπως και η κυβέρνηση, ότι η τρίτη αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει χωρίς νέες απαι...


Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρεί, όπως και η κυβέρνηση, ότι η τρίτη αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει χωρίς νέες απαιτήσεις και να συνεχισθεί η συζήτηση για μία καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο το 2018.

Αυτό μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Το ζήτημα είναι πλέον η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, φέρεται ότι είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι.

Και οι δυο άνδρες συμφώνησαν στη συνέχιση της συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο και τους όρους που θα διαμορφωθούν για τη χώρα μας μετά τον Αύγουστο του 2018, όποτε τελειώνει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ντάισελμπλουμ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι κατάφερε να μετατρέψει μία οικονομία που ήταν σε αποσταθεροποίηση σε μία οικονομία που έχει ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι αυτό αναγνωρίζεται και από τους υπουργούς Οικονομιών της ευρωζώνης και γενικότερα από Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα δεν φαίνεται ούτε και σε επίπεδο συζητήσεων να συνδέεται με το ενδεχόμενο κάποιας μορφή πιστοληπτικής γραμμής.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση