GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας για την «απαγόρευση απόπλου» τουρκικών πλοίων προς την Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με "δημοσιεύματα περί δυνητικών προβλημάτων στις θαλάσσιες συνδέσεις Ελλάδας-Τουρ...


Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με "δημοσιεύματα περί δυνητικών προβλημάτων στις θαλάσσιες συνδέσεις Ελλάδας-Τουρκίας".

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν ανακοίνωσε την άμεση απαγόρευση απόπλου προς Ελλάδα όλων των εμπορικών ιστιοπλοϊκών σκαφών, δηλαδή των σκαφών με τουρκική σημαία που ενοικιάζονται από τουρίστες, στις τουρκικές ακτές, με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από 12 Οκτωβρίου απαγορεύονται τα δρομολόγια από τα τουρκικά λιμάνια προς την Ελλάδα, δηλαδή προς τα ελληνικά νησιά, με επιβατηγά και εμπορικά πλοία.

"Η ομαλή ροή τουριστικών, επιβατηγών και εμπορικών πλοίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει θετικές συνέπειες, τόσο για την οικονομία των δύο χωρών όσο και για την επικοινωνία μεταξύ των λαών τους" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και προσθέτει:

"Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει ανοιχτό σε διάλογο με την Τουρκία για την αμοιβαίως επωφελή ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται αφενός η ελληνική νομοθεσία για την πάταξη παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών και αφετέρου η διεθνής και ενωσιακή νομοθεσία για την επιθεώρηση πλοίων (Έλεγχος Κράτους Λιμένα - Port State Control)".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση