GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Αναγκαία η ομαλή και ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Πρέπει να κλείσει "ομαλά, γρήγορα και χωρίς περιττό δράμα" η τρίτη αξιολόγηση της Ελλάδας προκειμένου να ανοίξει το καλοκαίρι ...


Πρέπει να κλείσει "ομαλά, γρήγορα και χωρίς περιττό δράμα" η τρίτη αξιολόγηση της Ελλάδας προκειμένου να ανοίξει το καλοκαίρι ο δρόμος για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της χώρας, επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί με αφορμή το κλείσιμο της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος για τη χώρα.

Παράλληλα,ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα «είναι η αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών και θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Επιτρόπου Οικονομίας, για την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος:

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα είναι η αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών και θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών της χώρας. Το έλλειμμα υπερέβη το 15% του ΑΕΠ το 2009, το οποίο μετατράπηκε σε πλεόνασμα 0,7% πέρυσι και το 2017 έχουμε προβλέψει έλλειμμα 1,2%. Εν ολίγοις, η διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος έχει διάρκεια. Αυτή η ανάκαμψη δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη.

Από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης την άνοιξη, η Ελλάδα έκανε μια πρώτη δοκιμαστική επιστροφή στις αγορές και το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την καταρχήν βούλησή του να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής φέτος η ανάκαμψη είναι ενθαρρυντική, υποδεικνύοντας ότι επιτέλους είναι στο χέρι μας.

Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι αυτή η θετική ορμή θα διατηρηθεί. Όπως είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, η εμπιστοσύνη είναι εύθραυστη και πρέπει να καλλιεργηθεί, χρειάζεται εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών Αρχών για να διασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς περιττό δράμα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το προσεχές καλοκαίρι και για το άνοιγμα ενός νέου και αισιόδοξου κεφαλαίου για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση