GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» της Δούρου με τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως...

του Δημήτρη Καλαντζή.  Στη Ρένα Δούρου δεν αρέσει να χάνει. Από τη νύχτα της 25ης Μαΐου 2014, όταν κέρδισε την Περιφέρεια Αττικής και ...

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Στη Ρένα Δούρου δεν αρέσει να χάνει. Από τη νύχτα της 25ης Μαΐου 2014, όταν κέρδισε την Περιφέρεια Αττικής και φώναξε αυστηρά στους συνεργάτες της να κάνουν «ένα βήμα πίσω!» για να μην κλέψουν κάτι από τη δόξα της, εργάζεται μεθοδικά (κυρίως στο παρασκήνιο) για την καριέρα της στην πολιτική.

Η στρατηγική που έχει επιλέξει είναι προφανής: απουσιάζει παντελώς από τον δημόσιο διάλογο, ώστε να προστατέψει την εικόνα της από κάθε φθορά, αφήνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να μετράει απώλειες από τη διαχείριση της κεντρικής εξουσίας την ώρα που η ίδια κερδίζει συμπάθειες, μοιράζοντας ή εγκρίνοντας θηριώδη (ευρωπαϊκά και εθνικά) κονδύλια σε δήμους (κατά προτίμηση φιλικούς της) και εργολάβους που κατασκευάζουν μικρά, μεγάλα και τεράστια έργα.

Η θέση της είναι εξαιρετικά προνομιούχα. Μπορεί να διαχειρίζεται διαγωνισμούς, συμβάσεις, αναθέσεις και να κινεί τα νήματα για το ποια έργα θα γίνουν και ποια όχι, αλλά ποτέ δεν βρίσκεται υπόλογη στους πολίτες, αφού οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν (θα έμπαιναν αυτόματα σε «μαύρη λίστα») και οι πολίτες δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιες αρμοδιότητες έχει η Περιφέρεια. Θυμηθείτε την πρόσφατη πυρκαγιά σε Κάλαμο και Καπανδρίτι. Όλο το «ανάθεμα» αποδόθηκε στον Νίκο Τόσκα, ενώ η κυρία Δούρου βγήκε αλώβητη (ίσως και κερδισμένη) με μία απλή δήλωσή της (και όχι συνέντευξη) που εμφανίστηκε λες και μόλις είχε αφήσει την πυροσβεστική μάνικα… Ο Τόσκας έτρεχε δεξιά και αριστερά στα κανάλια για να δικαιολογήσει τις ευθύνες του, ενώ η Περιφερειάρχης Αττικής… απούσα από παντού.

Τον μόνο χώρο που έχει να διαχειριστεί 100% η Περιφέρεια Αττικής στην… Αττική είναι το Πεδίο του Άρεως. Έχει την ευθύνη για το κλαδάκι που έσπασε από τον κεντρικό πλάτανο μέχρι τη συριγγούλα που δεν μαζεύτηκε μπροστά από το άγαλμα του Νικηταρά. Και σε αυτόν τον (μοναδικό, επαναλαμβάνουμε) χώρο που έχει να διαχειριστεί στην Αττική, η Περιφέρεια μέχρι τώρα έχει αποδείξει την ανεπάρκειά της.

Κατά τα πρώτα δύο πρώτα χρόνια της Διοίκησης Δούρου είχαμε τη συνηθισμένη για τους πολιτικούς δικαιολογία – εν πολλοίς ορθή στη συγκεκριμένη περίπτωση – ότι παρέλαβε «καμένη γη». Το Πάρκο ήταν πραγματικά σε άθλια κατάσταση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κατά τη θητεία της βρέθηκε σε ακόμα χειρότερη.

Τον περασμένο Ιούνιο, απελπισμένοι κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως ζήτησαν επίσημα από τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τη διαχείριση του Πάρκου, αφού η κυρία Δούρου έκλεινε αυτιά, τηλέφωνα και πόρτες σε κάθε απόπειρα των κατοίκων να της ζητήσουν να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Πάρκου.

Αντί για οποιαδήποτε επαφή της με αυτούς τους ανθρώπους (που την ανέδειξαν στη θέση που κατέχει), η κυρία Δούρου προτίμησε να κάνει μερικά «μερεμέτια» επιφανείας στο Πάρκο και να καλέσει τους δημοσιογράφους στο γραφείο της, παρουσιάζοντάς τους παραδεισένιες εικόνες – μακέτες από το Πεδίο του Άρεως και πλήθος έργων που υποτίθεται ήταν σε εξέλιξη.

Οι περίοικοι και οι φίλοι του Πάρκου, μπροστά σε αυτή τη… fake εικόνα, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ενεργότερα, επιστρατεύοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απαντήσουν με ντοκουμέντα απέναντι στις… μακέτες.

Τέσσερις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται επί πολλά χρόνια στο Πεδίο του Άρεως, οι: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως» και «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» συνέπραξαν για τη δημιουργία της «κοινότητας» στο facebook «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» και μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα συγκέντρωσαν περισσότερα από 2.200 εξαιρετικά δραστήρια μέλη που με «βομβαρδισμό» ντοκουμέντων (φωτογραφιών και βίντεο) άνοιξαν «χαραμάδες» στα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να φανεί το αληθινό μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος και ομορφότερος δημόσιος χώρος της Αθήνας.

Ήταν ο μόνος τρόπος των κατοίκων για να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη εξουσία της κυρίας Δούρου.

Και αποδεικνύεται ότι ήταν ο πιο αποτελεσματικός.

Οι ισχυρισμοί της κυρίας Δούρου στη συνέντευξη τύπου του Ιουλίου κατέπεσαν ένας – ένας και η Περιφέρεια μπροστά στην κατακραυγή των πολιτών, άρχισε να διορθώνει τουλάχιστον τα προβλήματα που είχαν πάρει μεγάλη δημοσιότητα.
Η “απόλυτα ικανοποιητική” Παιδική Χαρά, κατά την κυρία Δούρου…
…είναι σήμερα κλειστή με λουκέτο λόγω επικινδυνότητας.

Η μεγάλη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως, για την οποία υπερηφανευόταν η Περιφερειάρχης ότι ήταν σε κατάσταση «απόλυτα ικανοποιητική», έβαλε λουκέτο από την Περιφέρεια στα τέλη Αυγούστου λόγω «επικινδυνότητας» μετά την προβολή του βίντεό μας που έδειχνε τις παγίδες θανάτου για τα παιδιά και τις διαμαρτυρίες των μανάδων που αναγκάζονταν να πάνε τον χώρο, μόνο επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη γύρω πυκνοδομημένη περιοχή.Το βανδαλισμένο μνημείο / σαρκοφάγος του Αλέξανδρου Υψηλάντη, μετά από εκατοντάδες mail μας στην Περιφέρεια και μεγάλη δημοσιότητα…

…επιτέλους καθαρίστηκε.

Το βεβηλωμένο μνημείο / σαρκοφάγος του Αλέξανδρου Υψηλάντη με αισχρά ναζιστικά σύμβολα, επιτέλους καθαρίστηκε, αφού χρειάστηκε να αναδημοσιευτούν οι καταγγελίες μας σε δεκάδες ιστοσελίδες και blogs.

To σπασμένο γεφυράκι στον Ροδώνα, που επίσης είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα λόγω των αναρτήσεών μας, επιδιορθώθηκε.

Και τώρα που κάνουμε τη μεγάλη κινητοποίηση, το «φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», καλώντας γείτονες και φίλους να έρθουν την Τετάρτη 27/09 το βράδυ για να φωτίσουμε με φακούς και φαναράκια το Πάρκο, η Ρένα Δούρου έβαλε από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου συνεργεία τεχνικών σε διπλοβάρδιες για να… ανάψουν κάποια από τα φώτα του Πάρκου πριν την εκδήλωση.

Η κυρία Δούρου έβαλε από την Πέμπτη συνεργεία να επισκευάσουν κάποια φώτα του Πεδίου για να προλάβει τη συγκέντρωσή μας “Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως”

Η κίνηση της, παρόλο που έχει τα χαρακτηριστικά «κλεφτοπόλεμου», είναι απόλυτα ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους και τους φίλους του Πεδίου του Άρεως.

Μακάρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου του 2017 που θα μαζευτούμε στο Άγαλμα της Αθηνάς, να μην χρειαστεί να ανοίξουμε τους φακούς μας για να περιδιαβούμε τις διαδρομές του Πάρκου.

Αλλά θα τις περιδιαβούμε.

Γιατί το «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» είναι μία δράση δημόσιας δήλωσης ότι “νοιαζόμαστε για το Πάρκο”, ότι “αγαπάμε το Πάρκο και θέλουμε να ξαναγίνει ο ομορφότερος δημόσιος χώρος της Αθήνας, όπως το αξίζει”.

Εμείς είμαστε αυτοί που επιμένουμε και κάνουμε βόλτες στις διαδρομές του (παρά την ανασφάλεια), εμείς τρέχουμε και ασκούμαστε στο χώρο (παρά τις “παγίδες” και τις κακαοτεχνίες σε κάθε δρομάκι), εμείς φέρνουμε τα παιδιά μας στο Πάρκο (έστω κι να πρέπει να πηγαίνουμε δυο – δυο και τρεις – τρεις γονείς για ασφάλεια), εμείς προσπαθούμε να διορθώνουμε τα ποτιστικά καλώδια που ποτίζουν τα καλντερίμια αντί για τα φυτά, εμείς είμαστε που Επι μένουμε και δεν διαγράφουμε από τις ζωές μας το Πάρκο που αγαπήσαμε, αγαπάμε και θέλουμε να αγαπήσουν και οι επόμενες γενιές.

Κυρία Δούρου, έχετε να κάνετε με σκληρά καρύδια. Που άντεξαν την αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού στο κέντρο της πόλης, αποδεχόμενοι, άλλοι με χαμόγελο και άλλοι με τον καιρό, τους καινούργιους κατοίκους. Κανείς μας όμως ποτέ δεν παραιτήθηκε από το δικαίωμα του να διεκδικεί την ποιότητα ζωής του.

Η εκδήλωση «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» όχι μόνο θα γίνει – ακόμα κι αν προλάβετε να βάλετε ιπτάμενους προβολείς μέχρι την Τετάρτη- αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμα πιο μαζική, τώρα που οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λόγος τους και οι δράσεις τους πιάνουν τόπο.

Θα γίνει γιατί μετά το φώς, έρχονται τα ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα: της ανασφάλειας, της πιάτσας εμπορίου ναρκωτικών και εκπόρνευσης νεαρών τοξικοεξαρτημένων.



Πολλοί, θα θέλαμε να είναι μαζί μας η κυρία Δούρου την Τετάρτη το βράδυ. Να της δείξουμε τα προβλήματα, να ακούσει τις θέσεις μας και να ακούσουμε τις δικές της. Να αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας.

Εμείς τείνουμε το χέρι, εσείς, αντί για «κλεφτοπόλεμο», δεν προτιμάτε μία φωτεινή συμπόρευση;

Έχουμε ξαναδηλώσει εθελοντές σε οτιδήποτε χρειαστεί: από τον καθαρισμό των παρτεριών, τις φυτεύσεις δέντρων, την αποκατάσταση ζημιών, κάθε τι που θα ξανακάνει το Πάρκο έναν ζωντανό και φιλόξενο χώρο. Δεν επιδιώκουμε οποιοδήποτε όφελος ή αντάλλαγμα παρά μόνο την εσωτερική ικανοποίηση ότι προσφέρουμε αφιλοκερδώς για το δημόσιο καλό.

Σας περιμένουμε, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα της Αθηνάς.



http://www.postmodern.gr/kleftopolemos-renas-dourou-me-tous-katikous-tou-pediou-tou-areos/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση