GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή ηγεσίας της Κεντροαριστεράς: Απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία

Τις θέσεις του για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που κοινοποίησε, επιμένοντας στην α...


Τις θέσεις του για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που κοινοποίησε, επιμένοντας στην αυτοπρόσωπη παρουσία πριν από την ημέρα της εκλογής για την παραλαβή του προσωπικού κωδικού (pin).

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι την επιθυμεί υπό προϋποθέσεις, επισημαίνοντας ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία είναι η κυριότερη εγγύηση για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας και της εκλογής.

Παράλληλα επικαλείται όσα ισχύουν στην Εσθονία, στην οποία εφαρμόζεται δοκιμαστικά η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, όμως κι εκεί απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.,Αναφέρει επίσης ότι σε καμία εκλογή σοσιαλιστικού ή σοσιαλδημοκρατικού κόμματος πρόσφατα δεν ίσχυσε ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Γερμανία την απέρριψε.

«Δεν εμπιστευόμαστε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία χωρίς την πλήρωση βασικών εγγυήσεων. Και αυτές παρά τις προσπάθειες του κ. Αλιβιζάτου δεν έχουν δοθεί. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του κ. Δρυμιώτη ενώπιον της Επιτροπής, ο οποίος σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι κάποιος δεν θα ψηφίσει και για αλλά πρόσωπα. Κορυφαία και θεμελιώδης εγγύηση είναι η προηγηθείσα αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα ενώπιον εφορευτικής επιτροπής και η παραλαβή του αποκλειστικού γι' αυτόν κωδικού (pin)», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

«Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι πράξη υψίστης πολιτικής ευθύνης. Η αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αποτελεί την ελάχιστη εγγύηση και απόδειξη αυτής της ευθύνης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Το χρονοδιάγραμμα δεν ανατρέπεται ή τροποποιείται. Η χώρα περνάει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ανάγκη απαντήσεων στα προβλήματα είναι επιτακτική. Και είναι ανεπίτρεπτη κάθε παράταση της εσωστρέφειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση