GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμαρχος Μυκόνου: «Κανείς εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους του νησιού»

«Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίε...


«Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου!», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, όσον αφορά στη δημοσιοποίηση ειδήσεων, που έκαναν λόγο για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι κοιμούνται σε παραλίες και δρόμους του νησιού.
«Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων», τονίζει ο κ. Κουκάς.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου:
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προέβη σε σχετική δήλωση διάψευσης, ύστερα από τη δημοσιοποίηση και διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού.
''Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου!
Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων.
Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εμείς επενδύουμε στην παιδεία καθώς τη θεωρούμε ως το ισχυρότερο εφόδιο για τη νέα γενιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντιμετωπίζουμε και το σύνολο των εκπαιδευτικών με τον δέοντα σεβασμό.
Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους.
Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών - συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά - σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου.
Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!'', δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση