GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κικίλιας για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να δώσει λύση

"Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και ...


"Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σχολίασε πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν στο Λονδίνο και την Κυριακή διαβεβαίωνε πως η διαρροή στο δεξαμενόπλοιο ελέγχεται κατά 95%.

«Σχεδόν πανηγύριζε στα ραδιόφωνα και μας είπε ότι έγκαιρα παρενέβη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Την Τρίτη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση μάς είπε, λίγο έως πολύ, ότι έχει περιοριστεί στη Σαλαμίνα και γύρω γύρω από το πλοίο η ζημιά. Σε πληροφορίες δημοσιογράφου ότι η ρύπανση φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα, είπε ότι δεν είναι πράγματα αυτά, ίσως μια με δυο κηλίδες. Παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Οι κύριοι εγκλημάτησαν κατά της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως αν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η ΝΔ ζήτησε άμεσα τη σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η συζήτηση ορίστηκε για τις 20 του μηνός.

«Οι κύριοι την έβαλαν για τις 20 του μηνός και μετά από 5 μέρες επιστρέφει ο υπουργός για να μας δείξει - μετά την καταστροφή - ότι μπορεί να συντονίσει την κατάσταση. Έλεος πια με αυτούς! Οι πολίτες ψηφίζουν τους πολιτικούς τους, επιλέγουν μεταξύ των συμπολιτών τους, διορίζουν όργανα υπηρεσιακά για να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους και της πολιτείας να προλαμβάνει και να προστατεύει τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Οι κύριοι είναι ανεκδιήγητοι στον τρόπο που διοικούν και είναι και άσχετοι και ψευτοοικολόγοι» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κοροϊδεύει τον λαό.

«Μιλούν για το δάσος του Ελληνικού, για τη δήθεν καταστροφή στη Χαλκιδική, παλαιότερα για τους κορμοράνους στο Βοτανικό και στην πραγματική καταστροφή που συνέβη δυστυχώς στη χώρα μας, είναι ανάξιοι και ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό 5 μέρες τώρα και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε. Τους εγκαλούμε και τους καλούμε να δώσουν εξηγήσεις» δήλωσε προσθέτοντας πως σήμερα η ΝΔ θα καταθέσει ερώτηση προς τον κ. Κουρουπλή.

«Σήμερα, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση για να φέρουμε τον κ. Κουρουπλή στη Βουλή να μας πει τι έχει κάνει. Εκεί στο Λονδίνο δεν άκουσε ότι καταστρέφεται η Αττική; Αυτό έγινε λίγα μίλια μακριά από το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας. Αν συνέβαινε μια τραγωδία στο Ιόνιο ή στη Κρήτη, ποια θα ήταν η αντίδραση του κράτους; Στον αυτόματο πιλότο βρισκόμαστε και τολμούν οι κύριοι να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να μιλάνε περί παντός επιστητού. Μέχρι και η Αυγή μιλάει σήμερα για τεράστιες ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν και από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Φανταστείτε τη ζημιά έχει γίνει και τι ευθύνες υπάρχουν. Που είναι οι κύριοι;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

«Υπάρχει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις, η οποία χτυπά το καμπανάκι νωρίς, αλλά οι κύριοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό, ενδιαφέρονται για έναν τύποις προπαγανδιστικό λαϊκισμό για να κερδίσουν 5-10 μέρες και να πάνε παρακάτω» κατέληξε στη συνέντευξή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση