GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Κοντονή στον Μητσοτάκη για τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης

Στις δηλώσεις του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων απάντησε ο ...


Στις δηλώσεις του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

"Θα ήταν καλό και ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ πέρα να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον Ρουβίκωνα να εισβάλλει στο υπουργείο του", είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον κ. Κοντονή να απαντά 24 ώρες αργότερα.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακάλυψε ξαφνικά χθες ότι καθυστερεί η διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και πως οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία, προφανώς δεν ανήκει στο κόμμα που επί δεκαετίες αδιαφορούσε με τρόπο προκλητικό για τα προβλήματα που όψιμα ανακαλύπτει», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Εγκαλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλυσε σε δύο χρόνια, ζητήματα που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν και είχαν αφήσει να λιμνάζουν για 40 χρόνια. Ξεχνά όμως ότι η απλοποίηση διαδικασιών και η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αποτελούν πολιτική που το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Κυβέρνηση έχουν ήδη δρομολογήσει και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

«Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, η ηλεκτρονική οργάνωση των διοικητικών δικαστηρίων που έχει ήδη ολοκληρωθεί και η υλοποίησή της στα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια (ΟΣΔΥΔΔ και ΟΣΔΥΠΠ), η σύντμηση της διαδικασίας πτώχευσης, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται», είπε ακόμη ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Έχουν ήδη ψηφιστεί μέτρα για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, ενώ περαιτέρω, τη διαδικασία επιτάχυνσης θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, ο θεσμός δικαστικής διαμεσολάβησης, ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και Διοικητικής Δικονομίας που θα ψηφιστούν σύντομα, όπως επίσης και οι νέες ρυθμίσεις για τα συναινετικά διαζύγια. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα της διεξαγωγής των διοικητικών δικών στις μεταβατικές έδρες με τηλεδιάσκεψη. Απετράπη η αποστελέχωση των δικαστηρίων της χώρας και καλύπτονται όλες οι κενές οργανικές θέσεις, με την ολοκλήρωση διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται περί προσλήψεων και όχι απολύσεων που ετοίμαζε ο κ. Μητσοτάκης…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση