GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία

Ξεκίνησαν οι πρώτες γενικές κατασκευαστικές εργασίες στο Ακούγιου, όπου θα δημιουργηθεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία. Η ρω...


Ξεκίνησαν οι πρώτες γενικές κατασκευαστικές εργασίες στο Ακούγιου, όπου θα δημιουργηθεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία.
Η ρωσική εταιρεία, Rosatom, είναι η αυτή που έχει αναλάβει το έργο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Αλεξέι Λιχατσόφ να γνωστοποιεί την έναρξη των εργασιών στο πλαίσιο της 61ης συνόδου της Γενικής Συνδιάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
«Οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβανομένων των υδροτεχνικών κατασκευών ήδη έχουν αρχίσει» είπε χαρακτηριστικά ο Λιχατσόφ, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του ελπίζει να πάρει την άδεια για την κατασκευή του σταθμού έως το τέλος του χρόνου.
«Επειδή στην Τουρκία συνεργαζόμαστε απευθείας με τον ρυθμιστή, ελπίζουμε να πάρουμε την άδεια εντός του έτους. Όμως οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες ήδη προχωρούν πυρετωδώς γι' αυτό και βλέπουμε με αισιοδοξία μπροστά», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosatom που έχει αναλάβει το έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων ανιδραστήρων BBER-1200 συνολικής ισχύος 4800 MW.
Να σημειώσουμε ότι η ρωσική εταιρεία προγραμματίζει την λειτουργία του πρώτου αντιδραστήρα το 2023.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση