Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

  Η έκκληση του Δημάρχου Γλυφάδας για την οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα - ΦΩΤΟ


  «Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη” στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, όσον αφορά στη μεγάλη οικολογική καταστροφή μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό.

  «Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου και συνεχίζει: «Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα».

  Ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέβασε επιπλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μερικές φωτογραφίες, οι οποίες παρουσιάζουν το μέγεθος της καταστροφής.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η έκκληση του Δημάρχου Γλυφάδας για την οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr