Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

  ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ τον Σόιμπλε...

  Πιέσεις έχουν αρχίσει να ασκούνται στον Β. Σόιμπλε για να δεχθεί να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο είναι από το 2009.Πολλοί βουλευτές και αξιωματούχοι  ήδη του ζητούν να γίνει πρόεδρος της Βουλής (Bundestag). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο Σόιμπλε είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί να συγκρατήσει τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος AfD, που έχει και πάλι έδρες στην Bundestag, μετά από μισό και πλέον αιώνα.
  «Δεδομένης της νέας κατάστασης στο κοινοβούλιο, ο Β. Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag», δήλωσε ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής των Συντηρητικών, στο πρακτορείο Reuters.
  Η θέση του Σόιμπλε στην προεδρία της γερμανικής Βουλής «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο κοινοβούλιο» δηλώνει επίσης  μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.
  Ο ίδιος ο Schäuble δεν έχει σχολιάσει τις σκέψεις αυτές. Ο 75χρονος πολιτικός, ο οποίος ήταν μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής από το 1972, κατάφερε να κερδίσει στην εκλογική του περιφέρεια, Offenburg, και πάλι απευθείας στις εκλογές της Ομοσπονδιακής Βουλής. Μάλιστα είναι πλέον ο παλαιότερος βουλευτής και ως εκ τούτου θα ανοίξει την πρώτη συνεδρίαση της Bundestag μετά τις τελευταίες εκλογές... 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ τον Σόιμπλε... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr