GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας για τη σύλληψη του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι...


Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στη Μόσχα για να παραστεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ.

«Με συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Με οδηγούν κάπου για “εξηγήσεις”», επεσήμανε ο Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Ναβάλνι συνελήφθη επειδή «έχει καλέσει επανειλημμένα σε συμμετοχή σε μην εγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις».

Οι ρωσικές αρχές πρέπει να δίνουν την προέγκρισή τους για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων από την αντιπολίτευση, όμως ο Ναβάλνι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το ρωσικό σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων.

Σήμερα εξάλλου αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές, γράφοντας στο Twitter «δεν το έχω κάνει ποτέ».

Ο Ναβάλνι αναμενόταν να μιλήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Νίζνι Νόβγκοροντ αργότερα σήμερα.

Στη Ρωσία θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο, στις οποίες ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να διεκδικήσει νέα θητεία.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι ο Ναβάλνι δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα καθώς βρίσκεται ελεύθερος με αναστολή, ωστόσο ο ίδιος ελπίζει να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Πούτιν.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση