GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές

"Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό Κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές καταθέτοντας...


"Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό Κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κοινωνία για να βγούμε από την κρίση" τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι "η παραγωγή, οι δουλειές, η παιδεία είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας προσπάθειας. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα φύγει, όπως όλοι θέλουμε, από την στάση του απλωμένου χεριού και θα γίνει μια δυνατή χώρα -πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα επεσήμανε ότι: "αυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο προοδευτικό Κίνημα, που θα αξιοποιήσει τις νέες δυνάμεις της κοινωνίας και θα συνεργαστεί με τις θετικές φωνές του παρελθόντος. Δεν παίρνουμε όλο το παρελθόν μαζί μας, αλλά έχουμε ανάγκη ένα τμήμα του παρελθόντος".

Σχετικά με το γεγονός ότι η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα διαδικαστικά, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι απαραίτητη, ενώ υπογράμμισε ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή". Δηλαδή στο "να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεύτερον στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο, για να μπορούν να εκφραστούν και οι νέοι που δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την κάλπη, ενώ από τον υπολογιστή θα μπορέσουν να εκφραστούν, αλλά και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό".

Ο κ. Θεοδωράκης παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα συμμετέχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, οι οποία θα αποτελέσουν και τη αρχή του νέου Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση