GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος θα σηκώσει το Έθνος;

Από τον Νικόλαο Γ. Γιαννακόπουλο. «Οι δρόμοι του Μεταξιού» από την Ασιατική Ήπειρο, την Κίνα, την Ινδία, την Περσία και τις περιοχές τ...

Από τον Νικόλαο Γ. Γιαννακόπουλο.

«Οι δρόμοι του Μεταξιού» από την Ασιατική Ήπειρο, την Κίνα, την Ινδία, την Περσία και τις περιοχές της Μεσογείου και παράλληλα μέσω του Ινδικού Ωκεανού, την Αραβική Χερσόνησο και τις χώρες τις Ανατολικής Αφρικής, αποτέλεσαν την αρχή των σοβαρών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην διακίνηση αγαθών, αλλά και ιδεοληψιών, πολιτισμών και θρησκειών μέχρι την πτώση της Κωνσταντινούπολης.

Οι ΑΝΑΓΚΕΣ τελικά είναι αυτές που σε κάθε περίοδο και κάθε κατάσταση διαμορφώνουν το πλαίσιο των επιθυμιών και των δράσεων των πολιτών, είτε αυτοί είναι διαφορετικών θρησκειών, διαφορετικών φυλών και χρώματος, καθώς και πολιτισμών. Αυτά έλειπαν εκείνες τις εποχές στους πολίτες μέχρι την επόμενη περίοδο που άνοιξαν διάπλατα οι δρόμοι για τους Νέους Κόσμους.

Από τους δρόμους του Μεταξιού και του Νέου Κόσμου, περάσαμε στους δρόμους του Πετρελαίου και των ¨φυσικών¨ πηγών της γης.

Στους δρόμους των Υδρογονανθράκων που πλέον η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις οδηγούν στην άμεση εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κάθε τόπου με στόχο τι άλλο, την λύση προβλημάτων.

Στην περίοδο που η κεντρική κυβέρνηση είχε φτάσει να ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα Περιφερειών και Δήμων, η αξιοποίηση του ¨οικοπέδου¨ της Ελληνικής ΑΟΖ στην Νότια Πελοπόννησο που πλέον προχωρά άμεσα, μπορεί να επιφέρει κέρδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, με στόχο να λυθούν θέματα, καλυτερεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Βέβαια τι να σκεφτούμε όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας μας δυσκολεύεται να πιστέψει επενδυτή ( Παπαστράτος ) που του έλεγε ότι θα πραγματοποιήσει επένδυση 300 εκατομμύρια ευρώ και 300 νέες θέσεις εργασίας…!!! Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στις επενδύσεις, άνθρωποι με όραμα, σκέψη, γνώσεις και διάθεση για δουλειά, που γνωρίζουν την πραγματική οικονομία την οικονομία του ¨πεζοδρομίου¨.

Τα ερωτήματα είναι :


Πως θα δημιουργηθούν νέες δουλειές?
Πως θα γίνει φιλική στις επενδύσεις η χώρα μας μέσω της μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων ?
Πως θα μειωθεί το μεγάλο κεντρικό κράτος και η γραφειοκρατία ?
Πως θα υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις ?
Όποιος απαντήσει σε αυτά τα πραγματικά και καθοριστικά ερωτήματα είναι η λύση σε αυτά που έλεγε ο Λεωνίδας Κύρκος: «Χρειάζεται να σηκωθεί το Έθνος, ποιος θα βγάλει από το προσκήνιο τους φαύλους και τους αυλικούς και θα σηκώσει το Έθνος. Το ερώτημα είναι ποιος θα το σηκώσει ?».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση