Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

  Νέα αναβολή στη δίκη του «ΛΑΣΣΑΙΑ» - Αφέθησαν ελεύθεροι ο πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός


  Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με λαθραίο καύσιμο που φέρεται να εντοπίστηκε στο δεξαμενόπλοιο «Lassea», που μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε την απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό και στις δεξαμενές του είχαν εντοπιστεί από το λιμενικό σώμα μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά.

  Συγκεκριμένα, η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου θα εκδικασθεί από το τριμελές πλημελλειοδικείο Πειραιά από τις 28 Σεπτεμβρίου. Το αίτημα της αναβολής της δίκης κατατέθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του πλοίου με το αιτιολογικό ότι ακόμα δεν έχει προσδιορισθεί και ογκομετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους η σύσταση του φερόμενου ως παράνομου φορτίου, αλλά δεν υπάρχει και η απαιτούμενη έκθεση προσδιορισμού των διαφυγόντων δασμών.

  Έτσι το αίτημα έγινε δεκτό από την Έδρα, ενώ οι δύο ναυτικοί, στους οποίους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθησαν ελεύθεροι.

  Να σημειωθεί ότι στη σημερινή διαδικασία παραβρέθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας, δύο πλωτάρχες λιμενικοί και ένας τελωνειακός

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Νέα αναβολή στη δίκη του «ΛΑΣΣΑΙΑ» - Αφέθησαν ελεύθεροι ο πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός Rating: 5 Reviewed By: Press- gr