GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα δήλωση του Σόιμπλε για το ευρώ και την Ελλάδα

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στo ARD, υπογράμμισε σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ό...


O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στo ARD, υπογράμμισε σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι "βρίσκεται στην ίδια βασική γραμμή πλεύσης των δικών μας ιδεών για την Ευρώπη. Επιθυμούμε μια ισχυρή, ικανή για δράση Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να γίνει με τρόπο πειστικό για τους Ευρωπαίους".

"Γι' αυτό είναι σωστό που ο Γιούνκερ πιέζει χρονικά. Πρώτα όμως θα πρέπει να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, για παράδειγμα σε ότι αφορά την ένταξη στην ευρωζώνη" πρόσθεσε. Κατά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Συνθήκη της Λισαβόνας επιτρέπει μεν την είσοδο στη ζώνη του ευρώ σε κάθε χώρα της ΕΕ που το επιθυμεί, αλλά υπό προϋποθέσεις. Το προηγούμενο με την είσοδο της Ελλάδας χωρίς να είναι έτοιμη, θα πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά, όπως υπογράμμισε.

"Είναι σαφές πως έχουμε πλέον την εμπειρία ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει πρώτα να είναι έτοιμες να αντεπεξέλθουν οικονομικά ακόμη και με ένα σταθερό σκληρό νόμισμα, το οποίο να μην είναι σε θέση οι ίδιες να αποφασίζουν να το υποτιμήσουν. Εάν η ένταξη γίνει πριν την κατάλληλη ώρα, θα προκληθούν προβλήματα όπως τα τελευταία χρόνια, τα οποία αντιμετωπίσαμε μεν επιτυχώς, αλλά δεν τα έχουμε ξεπεράσει στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν" τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση