Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

  Σε ισχύ από Δευτέρα οι αλλαγές στα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ- Τι πρέπει να γνωρίζετε


  Σε ισχύ τίθενται από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι τροποποιημένες οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ σε σχέση με τις επισκέψεις των ασφαλισμένων σε συμβεβλημένους γιατρούς.

  Αυτές προβλέπουν μεταξύ άλλων, καθορισμό του μέσου ημερήσιου αριθμού επισκέψεων των ασφαλισμένων σε 20 και μέσο χρόνο επίσκεψης τα 15 λεπτά.

  Καθορίζεται επίσης, ως μέγιστος αριθμός εβδομαδιαίων επισκέψεων των ασθενών στους συμβεβλημένους γιατρούς οι 100, ενώ όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e- ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι. Οι τελευταίοι κατά την επικοινωνία τους με τους συμβεβλημένους γιατρούς να δίνουν τα βασικά στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας) ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα.

  Σημειώνεται πως οι γιατροί μέσω της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ έχουν στείλει εξώδικο, ζητώντας την απόσυρση των σχετικών εγκυκλίων, καθώς θεωρούν πως οι νέοι κανονισμοί θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από εκείνα που θα επιλύσουν.

  Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως το νέο σύστημα των επισκέψεων ήταν επιβεβλημένο, μετά τις καταγγελίες που δεχόταν από ασφαλισμένους σχετικά με την ποιότητα της εξυπηρέτησης που είχαν.

  Πηγή: enikonomia.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σε ισχύ από Δευτέρα οι αλλαγές στα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ- Τι πρέπει να γνωρίζετε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr