Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

  Ο Τσίπρας στον Μακρόν: Να ξανακάνουμε την ευρωπαϊκή ιδέα ελκυστική - ΒΙΝΤΕΟ


  "Σε πείσμα όσων επένδυσαν στην πολυδιάσπαση της Ευρώπης, η Ελλάδα πραγματοποιώντας εξαιρετικά σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μπορούμε σήμερα, να πούμε με σιγουριά, ότι αλλάζει σελίδα" τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

  Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται τη χώρα μας σε "μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη".

  "Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα" είπε ο Πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στους χρόνιους δεσμούς των δυο χωρών.

  Επανέλαβε πως στόχος της χώρας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, προσέθεσε πως και οι θεσμοί και οι εταίροι βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, ενώ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

  Ο πρωθυπουργός είπε ότι πέτυχε ο αλγόριθμος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ευχαρίστησε τη Γαλλία για την στήριξή της και πρόσθεσε πως η δοκιμαστική έξοδος της χώρας στις αγορές μας γεμίζει αισιοδοξία.

  «Η ελληνική κρίση ήταν ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σημάνει και το τέλος της κρίσης για την Ευρώπη», σημείωσε.

  «Συμφωνήσαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνεργαστούμε και στο θέμα των επενδύσεων» είπε ο κ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Γάλλο Πρόεδρο και τη συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αμυντική βιομηχανία και ενέργεια, είναι ακόμα δυο επίπεδα συνεργασιών των δυο χωρών, τόνισε ο πρωθυπουργός.

  "Να ευχηθώ, το επόμενο διάστημα οι προσπάθειές μας να βρουν ανταπόκριση, να καταφέρουμε να ξανακάνουμε την ευρωπαϊκή ιδέα ελκυστική, να επιστρέψει ξανά η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αξίες" κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

  Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Τσίπρας στον Μακρόν: Να ξανακάνουμε την ευρωπαϊκή ιδέα ελκυστική - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr