Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Ελλάδα ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια... τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου - ΒΙΝΤΕΟ


  Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν βοήθεια από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία, τέσσερις ημέρες μετά το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου. Όπως αναφέρει το δελτίου Τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, "το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη ΙΙ" βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Σεπτεμβρίου, και οι ελληνικές Αρχές απέστειλαν αίτημα για βοήθεια στις 13 Σεπτεμβρίου".

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίθηκε άμεσα με την αποστολή σκάφους απορρύπανσης στο αίτημα της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση του περιστατικού πετρελαϊκής ρύπανσης . Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τη συνδρομή σκάφους κατά τις επιχειρήσεις απορρύπανσης. Το αίτημα διαβιβάστηκε στο Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Επιτροπής και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα έσπευσε να προσφέρει σκάφος απορρύπανσης.

  Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η Ελλάδα ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια... τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr