GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θαλάσσια ρύπανση στην Πειραϊκή - ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικολογική καταστροφή των ακτών του Πειραιά πραγματοποίησαν κάτοικοι της Πειραϊκής, οι οποίοι βρέθηκαν ...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικολογική καταστροφή των ακτών του Πειραιά πραγματοποίησαν κάτοικοι της Πειραϊκής, οι οποίοι βρέθηκαν στον όρμο της Αφροδίτης στον Σταυρό.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ενημέρωσε τους κατοίκους για τις εξελίξεις σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους ενεργούς πολίτες γι' αυτή την πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται τέτοιους είδους διαμαρτυρίες από πολίτες που τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στην πόλη τους, την οποία βλέπουν να ζημιώνεται και να υποβαθμίζεται. Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό βήμα το γεγονός ότι διακόσιοι περίπου δημότες του Πειραιά μαζεύτηκαν σήμερα εδώ, στον όρμο της Αφροδίτης στον Σταυρό, για να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους γι΄ αυτό που έγινε, να ρωτήσουν τον δήμαρχο αν έχει παραπάνω πληροφορίες να τους πει ή τι πρόκειται να γίνει», δήλωσε ο κ. Μώραλης.

Ανέφερε ότι ο Δήμος ήταν ο πρώτος που υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, «ακριβώς για να μην ξεχαστούν οι ευθύνες που σίγουρα υπάρχουν σε αυτήν την ιστορία». Πρόσθεσε επίσης ότι οι δήμοι «δυστυχώς, δεν έχουν ούτε αρμοδιότητα ούτε δυνατότητα να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτήν τη διαδικασία απορρύπανσης» και επισήμανε πως όσοι πολίτες εθελοντικά θέλουν να προσέρχονται στις παραλίες να βοηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με τις αντιρρυπαντικές εταιρείες, ώστε να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη γνώση πώς να χειρίζονται αυτά τα βιοαπόβλητα.

Υπογράμμισε επίσης ότι στο μέλλον θα πρέπει να πείσουν την κεντρική Διοίκηση να διασφαλίσει το θεσμικό πλαίσιο και την νομοθεσία που υπάρχει σε σχέση με «τον έλεγχο των "σαπιοκάραβων" αυτών που κυκλοφορούν έξω από την πόλη μας κατά εκατοντάδες κάθε ημέρα», αλλά και τη διαδικασία απορρύπανσης σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Σαρρή και ο πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Νικήτας Γκόλφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση