GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Δίκτυο Υποστήριξης των Δήμων για το νέο ΕΣΠΑ

Τη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Δήμων όλης της χώρας και των εποπτευόμενων φορέων τους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπ...


Τη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Δήμων όλης της χώρας και των εποπτευόμενων φορέων τους ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στόχος είναι να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά, στις απαιτήσεις των προσκλήσεων του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων.

Η λειτουργία του Δικτύου θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 του νέου ΕΣΠΑ. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) θα αναλάβει τον συντονισμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση της λειτουργίας του Δικτύου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και ανοίγουμε τα προγράμματα στις τοπικές κοινωνίες. Από το Πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος του νέου ΕΣΠΑ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020) έχουνε ήδη μέχρι σήμερα προβλεφθεί κονδύλια 1,6 δις ευρώ για τη δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης, την εγκατάσταση συστημάτων αφαλάτωσης, τη διαχείριση αστικών λυμάτων και αποβλήτων αλλά και για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου. Επιπλέον, από τα Περιφερειακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ έχουν έως σήμερα εκδοθεί 363 προσκλήσεις για την υλοποίηση έργων στους Δήμους όλης της χώρας οι οποίες αντιστοιχούν σε χρηματοδότηση ύψους 2,4 δις ευρώ. Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, εστιάζουμε στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής και με στοχευμένες παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις, υλοποιούμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό για βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη».

Το Δίκτυο θα λειτουργήσει στο σύνολο της χώρας και θα αποτελείται από εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες με εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος, τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακής ανάπτυξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων - χρηματοδοτήσεων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις 12 Περιφέρειες (εκτός Αττικής) και στην Κεντρική Ομάδα Υποστήριξης, η οποία θα συνδράμει παράλληλα και τους Δήμους της Αττικής.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας η οποία θα λειτουργήσει ως Help desk προς τους 325 ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τους εποπτευόμενους φορείς τους, παρέχοντάς τους την απαιτούμενη τεχνογνωσία και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση