Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

  Τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις συζήτησαν Ντάισελμπλουμ - Μητσοτάκης

  Του Νίκου Κούτρικα*

  Επίσημη συνάντηση που έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομία πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ την Δευτέρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτύπωσε ως αυριανός πρωθυπουργός αφου δημοσκοπικά υπερέχει σημαντικά κατά 13% του κ. Τσίπρα εαν γίνουν εκλογές τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία.

  Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος Προγράμματος ενώ συζητήθηκε το ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην 82η Δ.Ε.Θ.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

  Το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.

  Μία συνάντηση σε πολύ φιλικό κλίμα με τον κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ να δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος από την συνομιλία του με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος - Οικονομικός συντάκτης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις συζήτησαν Ντάισελμπλουμ - Μητσοτάκης Rating: 5 Reviewed By: Press- gr