GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δημιουργός του πιο διάσημου όπλου στον κόσμο έγινε άγαλμα - ΦΩΤΟ

Το άγαλμα του δημιουργού του όπλου που παραμένει δημοφιλές επί δεκαετίες σε όλον τον κόσμο, μιας και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύ...


Το άγαλμα του δημιουργού του όπλου που παραμένει δημοφιλές επί δεκαετίες σε όλον τον κόσμο, μιας και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια, παρουσιάστηκε σήμερα στους Μοσχοβίτες.

Την Τρίτη έγιναν στη Μόσχα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, που σχεδίασε το γνωστό - σε όλον τον κόσμο - αυτόματο όπλο, το οποίο έγινε ένα «πολιτιστικό σήμα κατατεθέν της Ρωσίας», όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, ο οποίος παρέστη στην τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Το άγαλμα, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Σαλαβάτ Σερμπακόφ και στήθηκε σε κεντρικό σημείο της ρωσικής πρωτεύουσας. Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αγάλματος ανήκει στη Ρωσική Στρατιωτική και Ιστορική Εταιρεία και στην εταιρεία Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Επισημαίνοντας την πρωτοβουλία αυτή ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι εξήρε στην ομιλία του τις αρετές του Καλάσνικοφ. Υποστήριξε ότι ήταν ένας απίστευτα προικισμένος, απλός, έντιμος με εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες άνθρωπος, ενώ υπερτόνισε το γεγονός ότι χάρη σ' αυτόν δημιουργήθηκε μια ολόκληρη σειρά όπλων μεταξύ των οποίων το γνωστό σε όλο τον κόσμο αυτόματο Καλάσνικοφ.

Ο γλύπτης Σαλαβάτ Σερμπακόφ, δημιουργώντας το άγαλμα του Καλάσνικοφ που έχει ύψος 7,5 μέτρα, τόνισε κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το μοντέλο του αυτόματου όπλου το οποίο κρατάει στα χέρια του ο Καλάσνικοφ. Στη σύνθεση απεικονίζονται επίσης η υδρόγειος και η μορφή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που συνιστούν σύμβολα διατήρησης της ειρήνης και νίκης επί των «δυνάμεων του κακού»

Να σημειώσουμε ότι ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ απεβίωσε στις 23 Δεκεμβρίου του 2013, σε ηλικία 94 ετών, ενώ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1910 σε ένα χωριό της Σιβηρίας.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δείτε τις φωτογραφίες από το ΑΜΠΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση