GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΑΣΗ του Κουρουμπλή που εξόργισε τον Τσίπρα...

Στον έντονο διάλογο που είχαν  στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός...



Στον έντονο διάλογο που είχαν  στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός είπε κάτι που “τρέλανε” τον πρωθυπουργό: “Δε θα παραιτηθώ ποτέ!”

Η πολιτική και κυρίως η επικοινωνιακή διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό από τον Κουρουμπλή έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εντολή μάλιστα που έχει δοθεί είναι να… εξαφανιστεί ο υπουργός από τα ΜΜΕ. Ο Τσίπρας – όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές – σκοπεύει, αν καταφέρει να κάνει ανασχηματισμό (εγχείρημα όχι και τόσο εύκολο, δεδομένων των εσωκομματικών ισορροπιών), να απομακρύνει πρώτον απ’ όλους τον Κουρουμπλή. Δηλώσεις, λοιπόν, στη Βουλή, όπως η σημερινή, τον… αρρωσταίνουν.Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ, έχοντας αντιληφθεί το αδιέξοδο, συνεχίζει να ζητά πεισματικά την παραίτηση Κουρουμπλή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πυρετό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδού και το κομμάτι του hot διαλόγου στη Βουλή:
Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσετε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα. Ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς.
Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα.
Μητσοτάκης: Ψεύδεστε, κύριε υπουργέ.
Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα.
Μητσοτάκης: Μαζευτείτε, κύριε υπουργέ.
Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι.
Μητσοτάκης: Aν είχατε ίχνος ευθιξίας, θα είχατε ήδη παραιτηθεί. Κάνατε τρεις μέρες να γυρίσετε από το Λονδίνο, ντροπή σας!
Κουρουμπλής: Oσο μου το ζητάτε εσείς, δεν πρόκειται να παραιτηθώ ποτέ!
http://www.zoomnews.gr/i-ataka-kouroubli-sti-vouli-pou-arrostise-to-megaro-maximou/

2 σχόλια

  1. Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2002, χτυπά το τηλέφωνο στην κεντρική αίθουσα σύνταξης της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται το δεξί χέρι του Αλαφούζου, Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος με τη μειλίχια φωνή του ζητά από τους συντάκτες εάν θα είχαν την ευγενή καλοσύνη να «κατεβάσουν» την είδηση για την περιπέτεια του «Ενάλιος Τιτάν» στις γαλλικές ακτές.

    Τι είχε συμβεί; Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, που αναμετάδιδε το πρόγραμμα του BBC, ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε την είδηση, τη στιγμή που το σύνολο των βαρόνων της ελληνικής ενημέρωσης έκαναν πλάτες στην οικογένεια Αλαφούζου αποκρύπτοντας κάθε πληροφορία !

    Προς τι όμως η επιθετικότητα του Ζακ Σιράκ και τα τέλεξ του πολεμικού ναυτικού που θύμιζαν τελεσίγραφα σε καιρό πολέμου; Καταρχήν ο Γάλλος πρόεδρος δεν ήταν ο μόνος που κινητοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του απέναντι σε αυτό που ο ίδιος χαρακτήριζε «σαπάκια» των εφοπλιστών «γκάγκστερ». Λίγο μετά την περιπέτειά του στην γαλλική ΑΟΖ, το Ενάλιος Τιτάν βρέθηκε αντιμέτωπο και με την ισπανική φρεγάτα Baleares, η οποία επίσης απέπλευσε για να αποτρέψει την είσοδο του πλοίου στην ΑΟΖ της Ισπανίας.

    Η Ευρώπη ζούσε στον απόηχο της γιγαντιαίας οικολογικής καταστροφής που είχε προκαλέσει το – ελληνικών συμφερόντων – δεξαμενόπλοιο μονού τοιχώματος Prestige στις ακτές της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Τουλάχιστον 76.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου είχαν απελευθερωθεί στη θάλασσα καταστρέφοντας το ευαίσθητο περιβάλλον στις ακτές της Γαλικίας και εξολοθρεύοντας δεκάδες σπάνια είδη πτηνών αλλά ακόμη και καρχαρίες που ζούσαν γύρω από κοραλλιογενείς υφάλους.


    ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
    Δεκέμβριος 2002: Στο κέντρο επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας επικρατεί ένταση. Οι οδηγίες που είχαν λάβει, από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ήταν σαφείς: Θα αποτρέψετε, πάση θυσία, την είσοδο δεξαμενόπλοιων μονού τοιχώματος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Γαλλίας. Προκειμένου μάλιστα να διαλύσει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του, ο τότε πρόεδρος Ζακ Σιράκ, είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα ανεχθεί εφοπλιστές με «σαπάκια» να συμπεριφέρονται σαν «γκάγκστερ» στις ακτές της Γαλλίας.

    Το τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Γάλλος πρόεδρος έγινε σαφές την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου όταν το δεξαμενόπλοιο Ενάλιος Τιτάν, ιδιοκτησίας της Ermis Maritime της οικογένειας Αλαφούζου, επιχείρησε να εισέλθει στη Γαλλική ΑΟΖ. Η φρεγάτα Germinal έλαβε εντολές να ανακόψει την πορεία του ενώ ο κυβερνήτης του δεξαμενόπλοιου έλαβε ένα Telex που τον ενημέρωνε ότι το σκάφος του «ενδέχεται να αποτελεί απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ακτές της χώρας» και έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή. «Σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής της εντολής η ευθύνη για ό,τι συμβεί βαρύνει αποκλειστικά εσάς» κατέληγε το τέλεξ. Λίγες ώρες αργότερα ένα ελικόπτερο αποβίβαζε στο κατάστρωμα του πλοίου ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων που συνοδεύονταν από ένστολους του πολεμικού ναυτικού.


    Τα επόμενα 24ωρα είχα την ευκαιρία να ζήσω ως αυτήκοος μάρτυρας μια από τις πιο κωμικοτραγικές ιστορίες στη σύγχρονη ιστορία των Μέσων Ενημέρωσης. Η είδηση είχε αρχίσει να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τηλεγραφήματα του Reuters και του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Στην Ελλάδα όμως – όπως συμβαίνει κάθε φορά που απειλούνται τα συμφέροντα κάποιου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης – επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .... λύσαξαν τα Σκυλιά για τον Κουρουμπλή!

    Γαυγίζωντας τα Σκυλιά μήπως θέλουν (και θέλουν) να ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΥΘΗΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ;;;(!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση