GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξαν οι κάλπες για τους Γερμανούς ψηφοφόρους - Ο ρόλος των αναποφάσιστων και η μάχη για την τρίτη θέση

Στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στη Γερμανία και 61 εκατομμύρια πολίτες καλούνται να ψηφίσουν ενώ το απόγευμα, μόλις ολ...


Στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στη Γερμανία και 61 εκατομμύρια πολίτες καλούνται να ψηφίσουν ενώ το απόγευμα, μόλις ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία (19.00) θα ανακοινωθούν τα exit poll.
Ακόμη και χθες, έγιναν σε ολόκληρη τη Γερμανία προεκλογικές εκδηλώσεις. Τα κόμματα αξιοποίησαν την τελευταία ευκαιρία για να κερδίσουν την ψήφο εκείνων των αναποφάσιστων πολιτών, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν, αλλά ακόμη δεν ξέρουν ποιο κόμμα θα επιλέξουν. Σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα, ο αριθμός τους ξεπερνά το ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων.«Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί» επεσήμανε το βράδυ της Παρασκευής η καγκελάριος και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Άνγκελα Μέρκελ
, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο τους οπαδούς του κόμματος να μην εφησυχάζουν, μόνο και μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις τους «δείχνουν» πρώτο κόμμα με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 34% και 36%.
Σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη που έχασε σε τμήμα των ψηφοφόρων της, εξαιτίας της στάσης που τήρησε στο προσφυγικό, η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε σε προεκλογική εκδήλωση στο Μόναχο, πως «αυτό που συνέβη το 2015, δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί».
Στους αναποφάσιστους επενδύει και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.
Παρ' ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο SPD ένα 21% με 22%, ο ίδιος δηλώνει πως «όλα είναι πιθανά».
Με σκληρές επιθέσεις στο δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία και έντονη κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς προσπαθεί να κινητοποιήσει τους οπαδούς του.
Όπως τόνισε σε προεκλογική εκδήλωση στο Βερολίνο «τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα πρέπει να γίνουν χρόνια στασιμότητας και ληθαργίας».
Η Γερμανία έχει, σύμφωνα με το σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, ανάγκη από έναν καγκελάριο που έχει το θάρρος να χαράξει το μέλλον της χώρας.
Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων
Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, σύμφωνα με τις νεότερες δημοσκοπήσεις που επικαλείται η Deutsche Welle, η Εναλλακτική για τη Γερμανία μπορεί να υπολογίζει μεταξύ 11% και 13% των ψήφων, το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) μεταξύ 8,5% και 11%, οι Φιλελεύθεροι μεταξύ 9% και 10% και τέλος οι Πράσινοι μεταξύ 7% και 8%.
Δείτε στο γράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου χρήσιμες πληροφορίες για τις γερμανικές εκλογές:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση