GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καρφιά" κατά του Θεοδωράκη από τον Θεοχάρη: Προτίμησε τον δρόμο της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης

Αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη αφήνει ο Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας πως ο επικεφαλής του Ποταμιού, με την απόφασή του να συμμετάσχει στη...


Αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη αφήνει ο Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας πως ο επικεφαλής του Ποταμιού, με την απόφασή του να συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, «ακυρώνει όλη τη μέχρι σήμερα ρητορική του».

«Είχα πει σε συνέντευξή μου στην Καθημερινή, από τον Ιανουάριο του 2016, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ίσως χρειάζεται να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό χάριν την ενοποίησης του Κέντρου. Και είχα μιλήσει για τον κίνδυνο άλωσης του Ποταμιού τόσο από τη ΝΔ όσο και από άλλους χώρους. Τελικά προτίμησε το δρόμο της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια ηρωική έξοδο από ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά δυστυχώς «στέρεψε» στην πορεία. Για εμάς που το πιστέψαμε -αλλά θα έλεγα και γενικότερα για την κοινωνία- η ανάγκη που γέννησε το Ποτάμι είναι εδώ» λέει συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει πως η διαδικασία εκλογής αρχηγού που εξελίσσεται απέχει από το να υπηρετήσει τη στόχευση να γυρίσει η χώρα μας σελίδα και να βρει ο κόσμος τον χαμένο του ενθουσιασμό και την αισιοδοξία.

«H διαδικασία είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα, αλλά θα είναι και επιτυχημένη στο βαθμό που θα καταφέρει να κινητοποιήσει δυνάμεις που έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική. Βλέπω όμως κενά. Έχουν κατατεθεί δέκα υποψηφιότητες που δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους ούτε σε μια κοινή διακήρυξη αρχών. Δυσκολεύονται να συμφωνήσουν για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και για το αν θα συζητήσουν όλοι μαζί ή όχι. Αναρωτιέμαι ο νέος αρχηγός θα πάρει λευκή επιταγή; Σε ποια πολιτική κατεύθυνση θα κινηθεί το εγχείρημα; Αυτά είναι ερωτήματα που έπρεπε να έχουν απαντηθεί και στη συνέχεια να ακολουθούσε η διαδικασία ανάδειξης αρχηγού» τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση