Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

  Κοντονής: Πρωτόγνωρη και ανεύθυνη η στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - ΒΙΝΤΕΟ


  "Είναι πρωτόγνωρο γεγονός στα κοινοβουλευτικά ήθη και στάση ανευθυνότητας, το να δηλώνεις ότι συμφωνείς με μια διάταξη αλλά δεν την ψηφίζεις επειδή το συμμαχικό κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αντιρρήσεις" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 

  "Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης έφερε την τροπολογία για τη δυνατότητα επαναπροσφυγής ενός Έλληνα πολίτη στην ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την αίσια έκβαση γι' αυτόν της δίκης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την τροπολογία η οποία αποσύρθηκε χθες το βράδυ.

  "Μίλησα εγώ και ο εισηγητής της πλειοψηφίας και κανένας άλλος από τους εκπροσώπους των κομμάτων, δεν είπε το παραμικρό, δεν εξέφρασε την παραμικρή αντίρρηση. Η κυβέρνηση λοιπόν δεν νομοθετεί εν κρυπτώ αλλά με απόλυτη διαφάνεια φέραμε αυτή τη διάταξη, τη θέσαμε στην κρίση της επιτροπής και ουδείς εξέφρασε την ελάχιστη ή παραμικρή αντίρρηση" είπε ο υπουργός και προέτρεψε όσους σήμερα "εκτοξεύουν μύδρους, να ξαναδιαβάσουν τη διάταξη".

  "Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν να κάνουν με τον σεβασμό των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη δυνατότητα που παρέχεται στους Έλληνες πολίτες, εάν έχουν κερδίσει κάποια δίκη, να επανεξεταστεί η υπόθεσή τους από τα ελληνικά δικαστήρια. Τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για το βάσιμο ή όχι των λόγων" είπε ο Σταύρος Κοντονής και επανέλαβε ότι η προωθούμενη διάταξη δεν δεσμεύει τα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία θα επανεξετάσουν όλο το πλέγμα ισχυρισμών και αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και θα αποφασίσουν. 

  "Είναι προδήλως αβάσιμο να λέτε ότι αυτή η διάταξη αφορά μόνο στα σωματεία, τα οποία θέλανε κάποιοι να ονομάζουν "τουρκικά" στη Θράκη, διότι και σε αυτή την περίπτωση, πάλι κυρίαρχα, η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθμίσει μια απόφαση ενός ευρωπαϊκού δικαστηρίου με τις διεθνείς συνθήκες της χώρας οι οποίες είναι εν ισχύ και μπορεί να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα από διαφορετικό δρόμο" είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας και την τοποθέτηση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές.

  "Όλη αυτή συνεπώς η ομιχλώδης κατάσταση, περί εθνικών θεμάτων που με τη συγκεκριμένη τροπολογία δρομολογούνται αντεθνικές συμπεριφορές, είναι κωμικές, αστήρικτες και προβάλλονται για μικροκομματικούς λόγους" είπε ο κ. Κοντονής. 

  "Δεν θέλουμε όμως να δημιουργούνται εντυπώσεις. Γι' αυτό θεωρώ ότι ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι η διάταξη δεν εμπεριέχει τίποτα δόλιο και σε κάθε περίπτωση οι διεθνείς συνθήκες της χώρας είναι απολύτως δεσμευτικές για τα ελληνικά δικαστήρια" είπε ο Σταύρος Κοντονής.

  Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κοντονής: Πρωτόγνωρη και ανεύθυνη η στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr