Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

  ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ σε νέο γκάλοπ! ΠΟΣΟ χάνει η ΝΔ και πόσο κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ...

  Σε διψήφιο ποσοστό έχει παγιωθεί το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

  Στη σφυγμομέτρηση η ΝΔ εμφανίζει διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος, που πάντως έχει μειωθεί κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ΠΑΜΑΚ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη σε πεντακομματική Βουλή.  Η ΝΔ χάνει τρεις μονάδες και ο Σύριζα κερδίζει 2,5 μονάδες.

  Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης (85,5%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα και ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση (80%), ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα (75%). Το 58,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, ενώ για το ναυάγιο στο Σαρωνικό κόλπο και τη ρύπανση που προκάλεσε το 53,5% θεωρεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής φέρει πολιτική ευθύνη.  Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η ΧΑ (σταθερό ποσοστό), 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), 2% η Ένωση Κεντρώων (από 2,5%) 2% οι ΑΝΕΛ (σταθερό), 1% Το Ποτάμι (από 2%) «άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί. Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι συγκριτικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου.  Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

  Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

  Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

  Όσον αφορά τη ρύπανση στο Σαρωνικό που προκάλεσε το ναυάγιο το 53,5% θεωρεί ότι ο κ. Κουρουμπλής ευθύνεται πολιτικά, το 31,5% δηλώνει ότι έκανε ό,τι κρίθηκε απαραίτητο και δεν υπάρχει λόγος παραίτησης ενώ το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

  Για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά το 58% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα, 17,5% λίγο, 15% αρκετά, 8% πολύ ενώ 1,5% απαντά στο ερώτημα «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».  http://www.skai.gr/news/politics/article/356095/dimoskopisi-pamak-provadisma-13-gia-nd-oi-polites-vlepoun-nea-metra/#ixzz4tiKPcKt9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 26 Σεπ 2017, 12:50:00 π.μ.

  Εχθές η σκύλα που γέννησε τον φασισμό-ναζισμό φανέρωσε τους απόγονους της ΜΈΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΊΑ..

  Η πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Άνγκελα Μέρκελ εναντίον όλων τον ΛΑΩΝ της Ευρώπης με την κυρίαρχη τάξη του 1% που απομυζά το 50% του παγκοσμίου ΑΕΠ με την Γερμανία να έχει κάνει δυο παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια νεκρούς και αυτό που δεν κατάφεραν με τα ΌΠΛΑ και τον ΝΑΖΙΣΜΌ ,σήμερα το κατάφεραν με τους ΝΕΟΝΑΖΊ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ μαζί με τους ΝΕΟΝΑΖΊ που υπαρχουν στην Ελλάδα, στην Ολλανδία,Σουηδία, στην Γαλλία,στην Φιλανδία,στην Αυστρία,στην Ιταλία,στην Εσθονία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία κ.τ.λ Έφτιαξαν μια κοινωνία που μαζί με το σοσιαλιστικό κόμμα του ΧΊΤΛΕΡ μαζί και με το φιλελεύθερο ΓΕΜΑΝΙΚΟ σύστημα του Φιλελευθερισμού που ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΏΝ ΒΙΟΜΗΧΆΝΩΝ ...

  Οι δέκα γνωστές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται παντού,σε ομάδες ποδοσφαίρου, γενικά ΣΕ ΌΛΟ στον αθλητισμό,και θεάματα, πίσω από διαφημιζόμενες φιλανθρωπίες, πίσω από το 99% του τύπου, πίσω από τα ΜΜΕ.. Εξουσιάζουν όλη την πολιτική και πολιτικούς ,δικηγόρους,ιατρούς, δικαστές,σώματα ασφαλείας ,ξέπλυμα χρήματος, ναρκωτικά, και από όποια κομπίνα μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος ΝΟΥΣ...

  Στην Ελλάδα την γλυτώσαμε από τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προσωρινά το 2015 με την κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γι'αυτό έχει κάνει ο Μητσοτάκης την στροφή στην ΆΚΡΑ ΔΕΞΙΆ στο κόμμα του..Δεν ψηφίζουν φασίστες ΜΌΝΟ οι πτωχοί ΟΎΤΕ εδώ, ούτε αλλού, η Κυρία 38χρονη οικονομολόγο Αλίς Βάιντελ που έχει ανοιχτά δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλη..η Βάιντελ εργάστηκε για την Goldman Sachs προτού προσληφθεί στην Allianz Global Investors.,.

  Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 εργάστηκε για έξι χρόνια στην Τράπεζα της Κίνας. Αφού εγκατέλειψε αυτή την δουλειά, εργάστηκε για δυο χρόνια στο Heristo, μια εταιρεία που προμήθευε ζωοτροφές. Από το 2014 έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη σύμβουλος επιχειρήσεων.. Είναι η πρώτη ομοφυλόφιλη γυναίκα που ηγείται κόμματος, το οποίο αντιτίθεται στους γάμους των ομοφυλόφιλων...


  Οι ΒΡΕΤΑΝΟΊ με το Brexit πρέπει να παραδεχτούμε ότι διαβάζουν της εξέλιξης πάρα μα πάρα πολύ ΚΑΛΆ που θα γίνουν σύντομα στην ΕΥΡΏΠΗ...

  Και ο Ντόναλντ Τράμπ πουλάει [τρέλα] με την τάχα απειλή του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν ΠΟΥ δεν διαθέτει ούτε 6 πυρηνικές κεφάλες και αυτές παλιές ενω οι ΗΠΑ 7.000 χιλιάδες πυρηνικές κεφάλες νέας γενιάς..όμως ο Ντόναλντ Τράμπ έχει στόχο να πουλήσει εξοπλισμούς 700 τρισεκατομμύρια δολάρια!! παρακαλώ, στης γύρω γύρω χώρες διότι υπάρχει ο ΜΕΓΑΣ Κιμ Γιονγκ Ουν..

  Uros

  Item Reviewed: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ σε νέο γκάλοπ! ΠΟΣΟ χάνει η ΝΔ και πόσο κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm