Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

  Καταδίκη κατοίκων της Χαλκιδικής για εισβολή και επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη


  Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου σε τέσσερις κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνταν για εισβολή στο δημαρχείο Αριστοτέλη και επεισόδια εναντίον εργαζομένων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός.

  Οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν στο δημαρχείο τον Μάρτιο 2012 αντιδρώντας στη δραστηριότητα της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι αντέδρασαν σε προπηλακισμούς εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και ότι έκαναν απλώς "συμβολική κινητοποίηση στη διάρκεια της οποίας ουδεμία ζημιά υπέστη το δημαρχιακό μέγαρο, ούτε προέκυψε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του", ισχυρισμός που δεν έπεισε το δικαστήριο. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Πάχτας.

  Το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους για διατάραξη οικιακής ειρήνης και συγκεκριμένα για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσία. Κατά της απόφασης οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Καταδίκη κατοίκων της Χαλκιδικής για εισβολή και επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr