Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

  Η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε το στέμμα της για... τα μάτια ενός "κοινού θνητού"


  Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας, απαρνήθηκε την αυτοκρατορική της οικογένεια για… τα μάτια ενός κοινού θνητού, όπως ανακοίνωσε επίσημα το παλάτι.

  Η 25χρονη πριγκίπισσα δήλωσε πως θα παντρευτεί τον Κέι Κομούρο, ο οποίος ήταν συμφοιτητής της στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο, για το «φωτεινό του χαμόγελο που είναι σαν τον ήλιο».

  Όπως επιβάλει ο κανονισμός της χώρας, κάθε γυναίκα από την αυτοκρατορική οικογένεια, όταν παντρεέυεται έναν «κοινό θνητό» χάνει τον τίτλο της γαλαζοαίματης.

  Η Μάκο, στη συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε πως μίλησαν για πρώτη φορά σε εκδήλωση για φοιτητές πριν από ένα πρόγραμμα σπουδών στη Σιμπούγια, πριν πέντε χρόνια.

  Με τον καιρό να περνά, η 25χρονη διαπίστωσε πως πρόκειται για έναν «ειλικρινή, δυνατό και σκληρό εργαζόμενο με μεγάλη καρδιά».

  Το ζευγάρι πέρασε έναν χρόνο μακριά με την Μάκο να φοιτά στη Βρετανία και τον Κομούρο στις ΗΠΑ.

  Η πρόταση γάμου έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 μετά από ένα δείπνο.

  Από την πλευρά του, ο Κομούρο δήλωσε ευγνώμων και πανευτυχής που τον έκαναν δεκτό οι γονείς της και η οικογένειά της.

  Οι λεπτομέρειες για τον γάμο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, με αξιωματούχους από το παλάτι να αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

  Τα χαρμόσυνα νέα, ωστόσο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο μέλλον της βασιλικής οικογένειας. Κι αυτό γιατί ο αριθμός των μελών της έχει μειωθεί σημαντικά και υπάρχουν φόβοι πως ο πρίγκιπας Χισαχίτο, ίσως είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου.

  Ο 10χρονος εγγονός του αυτοκράτορα είναι ένας από τους τέσσερις «κληρονόμους» του θρόνου, μαζί με τον θείο του, Ναρουχίτο, τον πατέρα του, Ακισίνο, και τον αδελφό του Ακιχίτο, που διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του.

  Πηγή: dailymail

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε το στέμμα της για... τα μάτια ενός "κοινού θνητού" Rating: 5 Reviewed By: Press- gr