GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρομπότ μαέστρος διευθύνει ορχήστρα με τενόρο τον Μποτσέλι - ΒΙΝΤΕΟ

Το ρομπότ Yumi διηύθυνε την Φιλαρμονική Ορχήστρα Lucca με τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι να ερμηνεύει γνωστές μελωδίες. Το ρομπότ, που...


Το ρομπότ Yumi διηύθυνε την Φιλαρμονική Ορχήστρα Lucca με τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι να ερμηνεύει γνωστές μελωδίες.

Το ρομπότ, που έχει κατασκευαστεί από την ελβετική πολυεθνική ABB, έκανε το ντεμπούτο του στο Θέατρο Βέρντι της Πίζας με αφορμή το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής στην ιταλική αυτή πόλη.

"Ουσιαστικά έπρεπε να βρούμε χρόνο για να καταλάβουμε τις κινήσεις του. Όταν βρήκαμε τον τρόπο, όλα έγιναν εύκολα", δήλωσε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Lucca, ο Αντρέα Κολομπίνι και πρόσθεσε:

"Είναι φανταστικό! Και οι τεχνικοί ήταν φανταστικοί κάνοντας άψογα τα πάντα, ειδικά ως προς την ταχύτητα και την έκταση των χεριών του, το οποίο είναι πολύ σημαντικό".

Το YuMi, το όνομα του οποίου προήλθε από την φράση 'you and me' ('εσύ και εγώ') "διδάχτηκε" όλες τις κινήσεις από τον Κολομπίνι, ο οποίος κρατούσε τα 'χέρια' του στις πρόβες ώστε ο υπολογιστής να μπορέσει να απομνημονεύσει τις σωστές κινήσεις.

Το YuMi διηύθυνε τρία από τα 18 έργα που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, περιλαμβανομένης της διάσημης άριας La Donna e' Mobile από την όπερα του Βέρντι Rigoletto.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ:Reuters

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Al Arabiya English

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση