Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Ομοσπονδία Νοσηλευτών καταγγέλλει ως προκλητικά ευνοϊκή τη μετακίνηση συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


  Τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη με αφορμή τη μετακίνηση της συζύγου του που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Δράμας σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).
  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΟΝΟΠ αναφέρει ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται …» τονίζοντας πως η Ομοσπονδία στηρίζει τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του νοσοκομείου Δράμας, ωστόσο καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης καθώς αφορά «μετακίνηση Νοσηλευτικού προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ χωρίς προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση, και δίχως να πληρούνται τα εκπαιδευτικά κριτήρια επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τον ΟΚΑΝΑ».
  «Θεωρούμε, αν μη τι άλλο, προκλητική εκ μέρους της Διοίκησης του ΓΝ Δράμας, την επιλογή συναδέλφου που τυγχάνει σύζυγος του Βουλευτή Καραγιαννίδη, τη στιγμή που η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ Δράμας διαθέτει στις τάξεις της έτερη συνάδελφο Νοσηλεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή του ΟΚΑΝΑ» υποστηρίζει ακόμη στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΟΝΟΠ. Καταλογίζει περιφρόνηση στα αρμόδια όργανα και καθεστωτική νοοτροπία στον επικεφαλής του νοσοκομείου, διότι «δεν ζήτησε σχετική εισήγηση από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, αλλά αρκέστηκε στην ενημέρωση των αρμόδιων διευθύνσεων».
  «Η σπουδή του κου Καραγιαννίδη να πείσει πως πίσω από την αντίδραση του Συνδικαλιστικού μας Οργάνου, κρύβεται δήθεν η μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ μίας εκπαιδευτικής βαθμίδας συναδέλφων μας, σε βάρος μιας άλλης και συγκεκριμένα αυτής των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, εκτός από ανήθικη και προσβλητική για ένα Συνδικαλιστικό Φορέα που στις τάξεις του έχει Νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κρίνεται αυταπόδεικτα έωλη και πέφτει στο κενό καθώς η Πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κα Α. Κωσταντινίδου, η οποία και στοχοποιείται από τον κο Καραγιαννίδη, τυγχάνει η ίδια ΔΕ Βοηθός Νοσηλεύτρια» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ.
  Τι υποστήριξε ο Χρήστος Καραγιαννίδης
  Στο θέμα της μετακίνηση της συζύγου του είχε αναφερθεί προ δέκα ημερών με ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο κ. Καραγιαννίδης είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στην απόφαση μετακίνησης της συζύγου του και κάνει λόγο για «αντίΣΥΡΙΖΑ παραζάλη».
  «Για τη διάθεση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού δεν τέθηκαν συγκεκριμένα τυπικά προσόντα, όπως δεν έχουν τεθεί ποτέ από πλευράς ΟΚΑΝΑ για διάθεση νοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομεία στις δεκάδες τέτοιες διοικητικές πράξεις που έχουν γίνει από το 2011» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Καραγιαννίδης, επικαλούμενος ότι και το προηγούμενο διάστημα από τους/τις 30 νοσηλευτές/ριες που έχουν διατεθεί από νοσοκομεία προς τον ΟΚΑΝΑ, οι 9 είναι ΔΕ νοσηλευτές/ριες. Επίσης, επιχειρηματολογεί υπέρ της μετακίνησης της συζύγου του προσθέτοντας πως ο χαρακτήρας της είναι προσωρινός, αφού αναμένεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση της εν λόγω μονάδας του ΟΚΑΝΑ.
  Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ βρίσκονται: α) στο γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε στον ΟΚΑΝΑ η δική της νοσηλεύτρια, β) στο ότι δεν αναγνωρίζει ως ικανή μία νοσηλεύτρια ΔΕ να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση και γ) στην «αντισύριζα παραζάλη» της.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η Ομοσπονδία Νοσηλευτών καταγγέλλει ως προκλητικά ευνοϊκή τη μετακίνηση συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr