Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

  Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά το πρόγραμμα θα μπορεί να βγει στις αγορές


  Η επιτυχής έκδοση ομολόγου από την Ελλάδα τον Ιούλιο αποτελεί μία πρώτη ένδειξη ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hessische / Niedersächsische Allgemeine (ΗΝΑ).
  Παράλληλα, ο κ.Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι, η χώρα θα μπορεί να χρηματοδοτείται από τις αγορές, αν εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις σχετικές μεταρρυθμίσεις , σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  Όσον αφορά στο πότε η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγορά κεφαλαίων, ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε: "Η Ελλάδα έχει ήδη εκδώσει επιτυχώς ένα πρώτο ομόλογο τον Ιούλιο. Αυτό ήταν μία πρώτη ένδειξη ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Εάν η κυβέρνηση εμμείνει στη μεταρρυθμιστική ατζέντα έως το τέλος του προγράμματος του ΕΜΣ και μετά, τότε είμαι πεπεισμένος ότι θα αφήσει πίσω την κρίση και θα μπορεί να χρηματοδοτείται και πάλι από την αγορά - όπως οι άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος".

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά το πρόγραμμα θα μπορεί να βγει στις αγορές Rating: 5 Reviewed By: Press- gr