Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Βενεζουέλα: “bye bye $”... η θηλιά σφίγγει το λαιμό των ΗΠΑ!

  Του Νίκου Κλειτσίκα

  Νικολάς Μαδούρο Μόρος: «Εξάλειψη και ξεπέρασμα όλων των μορφών του οικονομικού πολέμου»... επισήμανε ο...
  πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας και χάρις στη δημοσιογραφική πορνεία και τις κομπραδόρικες πολιτικές συστημικές δυνάμεις της Ευρώπης, η κοινή γνώμη μένει στην πλήρη άγνοια!
  «Για να πολεμήσουμε το οικονομικό εμπάργκο θα χρησιμοποιήσουμε ένα πανέρι νομισμάτων που θα συμπεριλαμβάνει το ρούβλι, το γουάν και ρουπία...»... που σημαίνει με απλά λόγια πως αν μια χώρα πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο (τα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως είναι της Βενεζουέλας) δεν θα μπορεί να πληρώνει με δολάρια κι ακόμη πιο σημαντικό πως παύει το δολάριο να είναι το διεθνές αποδεκτό κι αποκλειστικό νόμισμα απεικόνισης της τιμής του μαύρου χρυσού (δολάρια το βαρέλι). Νομίσματα συναλλαγής τα εθνικά νομίσματα Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας... Το ίδιο σε ότι αφορά τις πωλήσεις των άλλων δύο σημαντικών "προϊόντων"-πόρων της Βενεζουέλας: Φυσικό αέριο και Χρυσός!
  Ο οικονομολόγος Henkel Garcia, Διεςυθυντής οικονομετρίας, σημειώνει αναφορικά με το "ευρώ":
  «Διαχείρηση κάποιων πληρωμών σε ευρώ, ίσως διευκολύνσεις...».

  Το προεδρικό Tweet δεν αφήνει περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών:
   

  ANUNCIO Venezuela implementará un nuevo sistema de pago internacional con canasta de monedas extranjeras para liberarnos del dólar
  "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η  Βενεζουέλα θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα διεθνών πληρωμών, με νομίσματα για την Απελευθέρωση από το δολάριο"

  Γεγονότα που αλλάζουν το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα παραμένουν κρυμμένα, μοιάζουν αόρατα και φαντάζουν συνωμοσιολογικά όταν τα αναδεικνύει κάποιος. Τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία στην υπηρεσία της νέας τάξης... Ως πότε άραγε;
  Ο Μαδούρο είπε το αντίο (addio: ο ύστατος χαιρετισμός) στο δολάριο!
  Δεν πρόκειται για εξαγγελίες και λόγια του ανέμου... Από την επόμενη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (Sistema de Divisas de Tipo de Cambio Complementario Flotante de Mercado - DICOM) ξεκινάει τη λειτουργία της με το κινέζικο Γουάν!
  Στις ΗΠΑ τονίζουν ότι "Ρωσία και Κίνα χαμογελούν...".
  Στην Ευρώπη κοιτούν το δάκτυλο...  και στην Ελλάδα που θα έπρεπε να είναι κυρίαρχο ζήτημα -"δημόσιο χρέος", μνημόνια- καμία αναφορά και φυσικά αποσιώπηση συνολικά από όλο το πολιτικό κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα, διότι ανάβει τη φωτιά της πανεύκολης και σωτήριας εξόδου από την Ε.Ε. και το ευρώ.
  Η πάλαι ποτέ υπερδύναμη δέχεται χαστούκια από παντού. Αρχίζει να γίνεται ορατή η αδυναμία της τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η επιλογή "εκλογής" του Τραμπ ώστε να μην φανούν οι κραδασμοί, η απώλεια υπεροπλίας και να υπάρξει χρόνος ανασύνταξης δυνάμεων, δεν έχει αποτελέσματα.
  Η Λατινική Αμερική βαδίζει χωρίς επιστροφή στο δρόμο του Σιμόν Μπολίβαρ...
  Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας του Κιμ (Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ για τη Λ.Δ. της Κορέας...) δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει...
  Η Συρία του Άσαντ (Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;) ποδοπάτησε της "αραβική άνοιξη made in USA"...
  Το Ιράν απροσκύνητο συνεχίζει το δρόμο της Ιρανικής Επανάστασης...
  Η Χεζμπολάχ είναι ο καθοριστικός παίκτης στη Μέση Ανατολή...

  * Μια ομιλία που προκάλεσε σεισμό! (video)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Βενεζουέλα: “bye bye $”... η θηλιά σφίγγει το λαιμό των ΗΠΑ! Rating: 5 Reviewed By: press-gr