ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ για τη Λ.Δ. της Κορέας...

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
«Χωρίς την αυτονομία και την ενότητα κάθε έθνους,
δεν υπάρχει...
προλεταριακή διεθνιστική ενότητα,
ούτε ειρηνικές κι έξυπνες συνεργασίες εθνών
με κοινούς στόχους μπορούν να υπάρξουν»
Friedrich Engels

Είναι πλέον άσκοπη κι άνευ ουσίας η επανάληψη της αλήθειας για την πυραυλική άμυνα που έχει αναπτύξει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και την χυδαία προπαγανδιστική επίθεση που δέχεται από το σύνολο των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής πορνείας ("αριστερών" και δεξιών δημοσιογράφων).
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας -Βόρεια Κορέα αρέσκονται να την αποκαλούν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι- εξαπέλυσε πύραυλο μέσης απόστασης Hwasong-12 που διήλθε υπεράνω της Ιαπωνικής νήσου Hokkaido κι ο πύραυλος προσθαλασσώθηκε χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή θανάτους ανθρώπων και ιδιόκτητης περιουσίας.
Τα διεθνή ΜΜΕ εξαπέλυσαν από την πλευρά τους μια άμεση προπαγάνδα: καταδικαστικοί τόνοι γεμάτη ρητορεία. Καταδίκασαν ως "πολεμική πρόκληση" το γεγονός, υποδεικνύοντας στη διεθνή κοινή γνώμη πως τέτοιες ενέργειες προκαλούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ κι απειλούν γειτονικές χώρες. Πλήρης "συντονισμός" με τον Τραμπ, που επιπροσθέτως απείλησε με στρατιωτική επέμβαση τη Λ.Δ. της Κορέας: "Όλα είναι ανοικτά στο τραπέζι".
Τι κρύβουν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι;
Δεν υπήρξε καμία παραβίαση του εναέριου χώρου της Ιαπωνίας μιας κι ο πύραυλος πέρασε πάνω από 550 χιλιόμετρα ύψους, δηλαδή ξεπέρασε και τα διαστημικά όρια πτήσεων. Συνεπώς είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα των Patriot, με το οποίο έχουν εφοδιάσει οι ΗΠΑ την Ιαπωνία (κατά παράβαση κάθε ρήτρας, σύμβασης, συμφωνίας και δεσμεύσεων της ηττημένης Ιαπωνίας μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο -μαζί με τη Γερμανία κι Ιταλία).
Μάλιστα το Σύμφωνο "Outer Space Treaty", "Διεθνής Σύμβαση" που καθορίζει το Διεθνές Αεροδιαστημικό Δίκαιο (27 Γενάρη 1967 και τέθηκε σε ισχύ 10 Οκτώβρη 1967, υπογεγραμμένο από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και ΕΣΣΔ), υποστηρίζει ότι ο χώρος υπεράνω της ατμόσφαιρας δεν αποτελεί εθνικό εναέριο χώρο, ούτε επιδέχεται εθνική κυριαρχία, αλλά κι ούτε διαχείριση από κάθε μέσο.
Κάθε επέμβαση, αλλά κι οι απειλές που εκτοξεύουν δυτικοί "ηγέτες" και ΜΜΕ εναντίον του Κιμ Τζονγκ Ουν και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου κι αρκούν για τη στοιχειοθέτηση διεθνούς εγκλήματος. 
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επισημανθεί η πάρα πολύ καλή και μακρόπνοη στρατηγική της Μόσχας (σχολή σοβιετικής διπλωματίας... Λαβρόφ)- σε συνδυασμό με την Κίνα - όπου παροτρύνουν τον ΟΗΕ να μην εφαρμόζει μονομερείς κυρώσεις και στρατιωτικές επιλογές. Κι όλα αυτά τα "διαβάζεις" με πλήρη σαφήνεια και τα κατανοεί όποιος γνωρίζει "ανάγνωση", ότι δηλαδή οι κραυγές και τα γαβγίσματα του Τραμπ και των Ευρωπαίων υπηκόων του "ηγετών" είναι για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να μην κατανοήσει η διεθνής κοινή γνώμη πως η πάλαι ποτέ υπερδύναμη δεν έχει πλέον καμία αξία: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός». Είναι πολύ ισχυρά και προκαλούν "θόρυβο" τα πρόσφατα χαστούκια στη Συρία, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία...
Επίσης, τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία απέκρυψαν πως εδώ και τρεις (3) εβδομάδες οι ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα κι η Ιαπωνία (σε πλήρη διάσταση με το Σύνταγμά που της επιβλήθηκε μετά την ήττα στο Β' παγκόσμιο πόλεμο), πραγματοποιούν στη νήσο Hokkaido -όπου πέρασε ο πύραυλος Hwasong-12- κοινές πολεμικές ασκήσεις προσομοίωσης (επίσημο σχέδιο της "άσκησης") για εισβολή-επέμβαση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.Έχει "διαφύγει" στα ΜΜΕ πως ο "ψυχοπαθής Κιμ Τζονγκ Ουν" έχει επανειλημμένως καλέσει τις ΗΠΑ να θέσουν ένα τέλος σε τέτοιες "ασκήσεις" και μάλιστα καλεί σε αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου μέσω και επισήμων προτάσεων στον ΟΗΕ.
Όλα δείχνουν πως ο "ψυχοπαθής Κιμ Τζονγκ Ουν" δεν είναι διατιθέμενος να γίνει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κι αυτό ενοχλεί. Τα λόγια του Καντάφι έγιναν δόγμα για τον Κιμ και δεν θα ήθελε να έχει το τέλος του Λίβυου ηγέτη: "Με τις ΗΠΑ διαπραγματεύεσαι μόνον με τις κάννες των όπλων σου...". 
Η πυραυλική δοκιμή της Λ.Δ. της Κορέας πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη λήξη της κοινής στρατιωτικής άσκησης ΗΠΑ-Ν. Κορέα-Ιαπωνία, κι είχε ένα σαφές μήνυμα: Δεν είμαστε διατιθέμενοι να μας ταπεινώνεται δημοσίως κι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κυριαρχία μας!
Τα ΜΜΕ μετέφεραν την εικόνα ενός "ψυχοπαθή Κιμ Τζονγκ Ουν" ως συνήθως σε διατεταγμένη υπηρεσία. Φυσικά ποτέ δεν έχουν αναφέρει πως έχουμε έναν περήφανο λαό που κατατρόπωσε τους Ιάπωνες αποικιοκράτες και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και σήμερα έχει στις πλάτες του 64 χρόνια εμπάργκο, κυρώσεις κι απειλές από τις ΗΠΑ. Τώρα "Game Over"! Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη Λ.Δ. της Κορέας. Αυτή είναι η πραγματικότητα: Ουάσινγκτον κι άλλες πόλεις των ΗΠΑ μπορούν να γίνουν στάχτες κι οι Patriot δεν προστατεύουν κανέναν!
Τα ίδια ισχύουν και για τις επόμενες τρεις πυραυλικές δοκιμές της Λ.Δ. της Κορέας. Τρεις εβδομάδες ασκήσεων με τίτλο "εισβολή στη Β. Κορέα", 75.000 στρατιώτες πήραν μέρος στην κοινή άσκηση, όπλα βαρέως πυροβολικού, αμέτρητα τανκ, ένας στόλος που φοβίζει και τον πιο ψύχραιμο, σχηματισμοί αεροσκαφών που προκαλούν τρόμο... Κι ο Κιμ έπρεπε να σκύψει το κεφάλι, να ταπεινωθεί, όταν αυτά συμβαίνουν μέσα στη "μύτη" του;
Ο "ψυχοπαθής Κιμ Τζονγκ Ουν" πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ξεκαθάρισε δημόσια πως επιθυμεί κι είναι διαθέσιμος σε μια νέα πολιτική διαφορετική από αυτή του "δημοκράτη" Ομπάμα, μια λύση κι εκτόνωση των κρίσεων, στραγγαλισμένος κι από το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού του, επί 64 ολόκληρα χρόνια. Μοναδικός "όρος" να μην υπάρχουν πλέον, ή να μειωθούν οι ετήσιες προκλητικές στρατιωτικές ασκήσεις απέναντι στη Λ.Δ. της Κορέας, με ταυτόχρονη μείωση της επιθετικής ρητορείας.
Οι ΗΠΑ εξέλαβαν ως αδυναμία τον κλάδο ελιάς του Κιμ, ή οφείλουν να εμφανίζονται ως υπερδύναμη για να μην μειωθεί το κύρος τους και οι πωλήσεις των όπλων τους, που έτσι κι αλλιώς είναι αναποτελεσματικά;
Η διοίκηση Τραμπ απέρριψε κάθε πρόταση ύφεσης κι επέλεξε την ενίσχυση του εμπάργκο και μάλιστα ε4ξαπόλυσε δημόσιες απειλές για πολεμικές επιχειρήσεις.
Στις 4 Ιούλη, μετά την επιτυχή εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Λ.Δ. της Κορέας, ο Κιμ κάλεσε τις ΗΠΑ να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν για καταστροφή των πυρηνικών όπλων.
Οι ΗΠΑ "απάντησαν" στέλνοντας τα βομβαρδιστικά B-1 να πετούν πάνω από την Κορεατική χερσόνησο κι ο ΟΗΕ να εγκρίνει νέες κυρώσεις που κάνουν πραγματικό δολοφονικό το εμπάργκο. Απαγόρευση ακόμη και στην εισαγωγή σιτηρών για το ψωμί...
Ο "ψυχοπαθής Κιμ Τζονγκ Ουν" διαπιστώνει πως δεν υπάρχει καλή θέληση. Τελείωσε (ή τελειώνει;) το πυραυλικό σύστημα της πατρίδας του για να θέσει ένα τέλος στα 64 χρόνια αμερικάνικης κατοχής στη χερσόνησο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τώρα το ενδιαφέρον των ΗΠΑ δεν περιορίζεται στο να διατηρούν μια βάση αμερικάνικων πυραυλικών συστημάτων στο υπογάστριο της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά κι εκείνο τον ανεκτίμητο ορυκτό πλούτο για τον οποίο σιωπούν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες: η ανακάλυψη τεράστιων εκτάσεων "Σπάνιων Γαιών" - ΣΓ ["rare earth elements" ή "rare earth metals"] στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας!
[Σχετικά: North Korea is sitting on trillions of dollars of untapped wealth, and its neighbors want in... (QZ, 16 Ιούνη 2017), North Korea could be sitting on trillions in untapped mineral resources. North Korea is far richer in minerals than its southern counterpart (Independent, 1 Ιούλη 2017), Why North Korea Is An Untapped Goldmine For Tech Companies, And For China (Forbes, 14 Ιούλη 2017). 
Σπάνιες Γαίες (ΣΓ) ["rare earth elements" ή "rare earth metals"] στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας
Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει στην κυριολεξία τους παγκόσμιους συσχετισμούς στον τομέα της αγοράς και της οικονομίας. Να μετατρέψει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας σε μια από τις περισσότερες εύπορες και πλούσιες χώρες του πλανήτη.
* [Σημείωση: Λέγεται από διεθνείς επιστήμονες ότι κι η Ελλάδα -στη βόρεια Μακεδονία- διαθέτει πλούσιες "Σπάνιες Γαίες" που ενδιαφέρουν άμεσα τον υπάλληλο των Ρότσιλντ, τον Μακρόν, που θα επισκεφθεί τη χώρα μας και θέλει να βάλει στο χέρι κι αυτή την πλουτοπαραγωγική πηγή της πατρίδας μας. Ας ευχηθούμε να μην ξεπουληθεί αυτός ο πλούτος που θα καθιστούσε την Ελλάδα οικονομική Υπερδύναμη παγκοσμίως...]
Οι "Σπάνιες Γαίες"μέταλλα -χημικά στοιχεία- τα οξείδια των οποίων είναι γαιώδους μορφής και ονομάστηκαν έτσι λόγω της εξαιρετικής σπανιότητάς τους (ονομάζονται και λανθανίδες), κάνουν το χρυσό να φαντάζει ένα "φτηνιάρικο μέταλλο". Η SRE Minerals Limited, με έδρα την Αγγλία, ανακοίνωσε προσφάτως την ανακάλυψη ενός τεράστιου αποθέματος "Σπάνιων Γαιών",-(REE – Rare Earth Elements) στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Μάλιστα υπογράφηκε 25ετής συμφωνία -joint venture- με την Korea Natural Resources Trading για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Jongju, βόρεια της Πιονγιάνγκ.
Το νέο απόθεμα στη Λ.Δ. της Κορέας μπορεί -σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων- μπορεί να διπλασιάσει τα παγκόσμια αποθέματα των "Σπάνιων Γαιών". Γεγονός που αλλάζει τους παγκόσμιους συσχετισμούς. Σήμερα είναι μόνον επτά (7) οι χώρες που διαθέτουν την οικονομική ευτυχία "Σπάνιων Γαιών": 1. Κίνα (αποθέματα 44 εκατομμυρίων τόνων), 2. Βραζιλία (αποθέματα 22 εκατομμυρίων τόνων), 3. Ρωσία (αποθέματα 18 εκατομμυρίων τόνων), 4. Ινδία (αποθέματα 6,9 εκατομμυρίων τόνων), 5. Αυστραλία (αποθέματα 3,4 εκατομμυρίων τόνων), 6. Γρηλανδία (αποθέματα 1,5 εκατομμυρίων τόνων), 7. ΗΠΑ (αποθέματα 1,4 εκατομμυρίων τόνων)
Συμπερασματικά... να αναμένουμε ένταση των Fake News από τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφική πορνεία με στόχο τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας: Τα ταμ ταμ της "δημοσιογραφίας"... 
Να μην ξεχνάμε: Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;

Να έχουμε πάντα στο νου μας τα λόγια του Ernesto Che Guevara, που είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ: "Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα!".

Υ.Γ. Μέρες και τούτες, της 3ης του Σεπτέμβρη 1974 και του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου... Με τη "διαμάχη" Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΔΣ κ.λ.π. -για να μην έχουμε να λέμε τη λαϊκή ρήση: «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»- θυμίζουμε τη σχέση του Ανδρέα με τη Λ.Δ. της Κορέας:


H αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από 86 άτομα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέα, μαζί με τον Κιμ Ιλ Σούνγκ... Ο Κώστας Τσίμας, η Φωτεινή Σακελλαρίδου, ο Τάκης Κασκαμπάς και τόσοι άλλοι...όταν το 1984 καταρρίφθηκε το κατασκοπευτικό κορεάτικο τζάμπο στην ΕΣΣΔ, ο Ανδρέας Παπανδρέου στέλνει αντιπροσωπεία αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... Όπως επίσης δεν ακολούθησε τις εντολές Θάτσερ για εμπάργκο στο "δικτάτορα Γιαρουζέλσκι" με την απλή τοποθέτηση: "Κυρία Θάτσερ, την αύξηση τιμολογίων στη ΔΕΗ του Έλληνα πολίτη, ποιος θα την πληρώσει αν αγοράζουμε κάρβουνο δικό σας και σε υπέρογκες τιμές;"...
Έτσι, τόσο για τον πρωθυπουργό που τώρα θαυμάζει τον Ανδρέα, όσο και για τους άλλους που ισχυρίζονται πως είναι η δική του συνέχεια, τα ζητήματα της κοκορομαχίας είναι απλά για όσους διαθέτουν εθνική πολιτική και δεν είναι κομπραδόρικα εργαλεία: Τέλος στο ελληνικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν, τέλος στο ελληνικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας, τέλος στο ελληνικό εμπάργκο εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας... "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"!

Share it:

Διεθνή

Εξωτερική πολιτική

Ευρώπη

ΗΠΑ

Θέματα

Κλειτσίκας

Λαϊκή Δημοκρατία Κορέας

Συρία

Τσίπρας

Σχολιάστε το άρθρο:

5 comments:

 1. Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα!

  Εδώ έχουμε μια Χώρα την ΛΔΚ που παρόλα τα Εμπάργο πάλεψε έγινε μοντέρνα Χώρα Αυτοεξούσια με Επιστήμονες που φτιάξαν ότι πιο πολύπλοκο υπάρχει στην Φυσική! Και Έχουμε μια Ελλάδα που δεν έχει Τίποτα! Η ΛΔΚ δεν θέλει να βγάζει Γκαρσόνια και να κάνει Τεμενάδες! Αντιθέτως η "ΒΑΡΕΙΑ Βιομηχανία" της Ελλάδος Είναι ο ... Τουρισμός δηλ. Γκαρσονιλίκια και Τεμενάδες! Η Οικονομία της Χώρας μας Είναι η Οικονομία ΤΩΝ Αποικιοκρατών σε Αποικιοκρατούμενους Μαχαλάδες! Έχουμε Την Πιό Ιστορική Επιστημονική Φιλοσοφική Πατρίδα Την Ελλάδα και Από ΦΟΒΟ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ με Τους Ντόπιους Λακέδες Την κάναν "Κοινονικοπολιτικό ΚΑΙ Επιστημονικό Σκουπιδώτοπο"! Οι Ντόπιοι Λακέδες με Της Πλάτες ΤΩΝ Ξένων Κατέστρεψαν Όχι μόνο Το Σήμερα Αλλά και Το Μέλλον Της Χώρας ΤΩΝ Ελλήνων!

  Η "Βαλίτσα" πάει πολύ πίσω στον Χρόνο με "Φρεκάρισμα" Τον Εμφύλιο ΤΩΝ Αγγλοαμερικανών που ΜΑΣ Επέβαλαν Την Χούντα Το Κυπριακό ... Το ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Ελλήνων!

  Και μιλάτε Εσείς ρε Νούμερα της New Age για την ΛΔΚ;;;

  Ζηλεύεται;;; ΌΧΙ!!!
  Αντιθέτως ως φερέφωνα του ΠολιτικοΟικονομικού Ναζιζοφασισμού της New Age προσπαθείται να θολώσεται την Αλήθεια να Διαστρεβλώσεται την Πραγματικότητα να ΠΕΙΤΑΙ Ψέματα Στον Ελληνικό Λαό για Την Δύναμη Που Μπορεί να Έχει όπως Έχει η ΛΔΚ!

  Αλλά όπως Είπαμε Λακέδες!!!

  ΣΤΑ Φέρετρα Σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κορεατική κρίση και η γεωπολιτική αντιπαράθεση των «μεγάλων»

  Να μαθαίνεις ότι πάνω από το κεφάλι σου πέρασε βαλλιστικός πύραυλος τρίτης χώρας δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Συμβαίνει βέβαια αρκετά συχνά, αλλά συνήθως οι πολίτες των… χωρών διέλευσης δεν το μαθαίνουν.

  Όταν όμως αυτή την Τρίτη η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε (επιτυχή) δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από το γιαπωνέζικο νησί Χοκάιντο, όλη η υφήλιος το πληροφορήθηκε, και έφριξε. Ή τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ και οι αντιδράσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ακόμη και οι κεντρικοί τίτλοι των υποτίθεται σοβαρών και μετρημένων δυτικών ΜΜΕ, όπως το βρετανικό BBC, πλημμύρισαν με ανατριχιαστικά ερωτήματα όπως: «Μπορούν οι ΗΠΑ να υπερασπίσουν τον εαυτό τους έναντι της Βόρειας Κορέας;».

  Αυτού του είδους ο βομβαρδισμός της σκέψης στοχεύει βέβαια να αποκρύψει την πασιφανή γελοιότητα τέτοιων ερωτημάτων – αλλά και την ασυμφωνία, ακόμη και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, για τον τρόπο αντιμετώπισης του «τρελού Βορειοκορεάτη δικτάτορα».

  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ή μάλλον, όχι από την αρχή-αρχή, που εύλογα δεν θέλουν να τη θυμούνται οι Αμερικανοί, Ιάπωνες κ.ά. πολέμιοι του «τρελού», καθώς η γιαπωνέζικη κατοχή ως το 1945 και ο αμερικανοκίνητος πόλεμος της Κορέας (1950-53) εξόντωσαν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού του Βορρά!

  Μισές αλήθειες

  Είναι πολλά αυτά που δεν λένε όσοι αναρωτιούνται αν οι ΗΠΑ (ή και… ο κόσμος ολόκληρος!) μπορούν να προστατευθούν από τη «βορειοκορεατική απειλή»*. Η οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των δύο κρατών είναι επιεικώς αστεία.

  Καταρχήν, οι ΗΠΑ διαθέτουν περίπου 7.000 πυρηνικές κεφαλές τεράστιας ισχύος, όλες ικανές να εκτοξευθούν με διηπειρωτικούς πυραύλους από σταθερές βάσεις και υποβρύχια, ή να ριφθούν από βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Η Βόρεια Κορέα διαθέτει λιγότερες από 10, χαμηλής ισχύος, και πολύ ογκώδεις για να προσαρμοστούν σε βαλλιστικό πύραυλο.

  Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, αυτό που μέχρι στιγμής μπορεί να κάνει είναι να εκτοξεύσει πυραύλους… άσφαιρους, καθώς θα χρειαστεί χρόνια για να «σμικρύνει» αρκετά τα πρωτόγονα πυρηνικά όπλα της ώστε να μπορούν να εκτοξευθούν με πύραυλο.

  Έπειτα, αποκρύπτεται ότι η Βόρεια Κορέα ακόμη και τώρα δηλώνει έτοιμη να σταματήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων «εάν οι ΗΠΑ να τερματίσουν οριστικά την εχθρική πολιτική τους και την απειλή πυρηνικής επίθεσης στη Βόρεια Κορέα».

  Αυτό δήλωσε στις 4 Ιουλίου ο Κιμ Γιονγκ-ουν, αλλά όλα τα τηλεκατευθυνόμενα ΜΜΕ προτίμησαν να προβάλουν μόνο τη μισή δήλωσή του: «Δεν θα θέσουμε υπό διαπραγμάτευση το πρόγραμμα μας και δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από την απόφασή μας να γίνουμε πυρηνική δύναμη».

  Ξεχνώντας βολικά το δεύτερο σκέλος («εκτός εάν οι ΗΠΑ»…) ώστε να τον παρουσιάσουν ως ψυχοπαθή ικανό να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο – και έτσι να αρχίσουν την προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης για τη δικαιολόγηση τυχόν «προληπτικής» αμερικανικής επίθεσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πραγματικό επίδικο

  Κι εδώ μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στην εμπλοκή όλων των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων με αφορμή το «πείσμα» του βορειοκορεατικού καθεστώτος: από τη μια των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας (κυρίως), κι από την άλλη της Κίνας και της Ρωσίας. Η γεωπολιτική αντιπαράθεση μεταξύ τους έχει ως ένα από τα βασικά της επίκεντρα και επίδικα τον περιορισμό της ανερχόμενης Κίνας, η οποία πλέον αμφισβητεί ανοιχτά την αμερικανική επικυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή**.

  Από την άλλη η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Άμπε επιχειρεί να αναθεωρήσει το Σύνταγμα (αλλά και την Ιστορία) ώστε να επισημοποιήσει αυτό που ήδη κάνει, δηλαδή την επέκταση της «επιχειρησιακής δράσης» του στρατού της και εκτός ιαπωνικού εδάφους – κάτι που μέχρι στιγμής τυπικά απαγορεύεται.

  Η δε νοτιοκορεατική κυβέρνηση υπό τον νέο πρόεδρο Μουν Τζάε-ιν (που αναδείχθηκε μετά την ανατροπή της διεφθαρμένης φιλοδυτικής προκατόχου του) βρέθηκε με «δώρο» από την Ουάσιγκτον το «αντιπυραυλικό σύστημα» THAAD. Ένα όπλο που οι ΗΠΑ εγκατέστησαν εσπευσμένα και ετσιθελικά στη Νότια Κορέα λίγο πριν τις εκλογές, καθώς ο Μουν Τζάε-ιν είχε διακηρύξει την αντίθεσή του σε περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, εκφράζοντας και τα φιλειρηνικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των Νοτιοκορεατών.

  Δεδομένου ότι το THAAD στην πραγματικότητα στοχεύει την Κίνα αλλά και τη Ρωσία, οι αντιδράσεις του Πεκίνου και της Μόσχας είναι μετρημένες αλλά σαφείς. Από τη μια υπερψηφίζουν την καταδίκη της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κι από την άλλη στέλνουν ακόμη κι αυτήν την εβδομάδα σαφή μηνύματα (και) στην Ουάσιγκτον. Το ρωσικό ΥΠΕΞ με προχθεσινή δήλωσή του προειδοποίησε ότι «τυχόν ανάληψη στρατιωτικών ενεργειών από πλευράς των ΗΠΑ θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες». Και μόλις χθες ο Πούτιν, φτάνοντας στην Κίνα για τη Σύνοδο Κορυφής των BRICS, δήλωσε: «Η Ρωσία πιστεύει ότι η πολιτική άσκησης πίεσης στην Πιονγκ Γιανγκ ώστε να εγκαταλείψει το πυραυλικό της πρόγραμμα είναι εσφαλμένη και μάταιη. Οι προκλήσεις και η μιλιταριστική φρασεολογία οδηγούν σε αδιέξοδο».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντιθέσεις και εντός του αμερικανικού κατεστημένου

  Μιλώντας για προκλήσεις, η απάντηση των ΗΠΑ στη δοκιμή του βορειοκορεατικού πυραύλου περιλάμβανε μια «άσκηση» στη διάρκεια της οποίας αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο πραγματοποιώντας προσομοίωση πυρηνικού πλήγματος κατά της Πιονγκ Γιανγκ. Αυτό βέβαια δεν είναι «υπερπτήση πάνω από ξένο έδαφος», ούτε «απειλή», αλλά «προάσπιση των στρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ» (στην άλλη άκρη της γης).

  Το ίδιο, δεν είναι απειλή η προχθεσινή ρήση του Τραμπ («Η συζήτηση με τους Βορειοκορεάτες δεν έχει πλέον νόημα»), είναι όμως το… πρώτο σκέλος της δήλωσης του Κιμ Γιονγκ-ουν που παραθέσαμε προηγουμένως.

  Βέβαια το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις πολεμικές ιαχές του Τραμπ είναι ότι δεν πέρασε ούτε 24ωρο πριν δεχθεί ψυχρολουσία από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις που, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Τραμπ, είπε, όχι πολύ διπλωματικά: «Οι ΗΠΑ πάντα διαθέτουν διπλωματικές λύσεις». Είναι εμφανείς δηλαδή οι αποκλίνουσες πολιτικές ακόμη και εντός της κυβέρνησης, με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών (Μάτις και Τίλερμαν) να μη διστάζουν να διαφοροποιηθούν δημόσια από τον πρόεδρό «τους».

  Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε θα είναι η τελευταία, μιας και η Ουάσιγκτον έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την ανησυχητική ανάδυση παγκόσμιων και περιφερειακών δυνάμεων που αμφισβητούν την παντοκρατορία της (αν και δεν συγκαταλέγεται σ’ αυτές η… Βόρεια Κορέα), αλλά και την έλλειψη ενιαίας στρατηγικής του βορειοαμερικανικού κατεστημένου.

  Η «προϊστορία» της σύγκρουσης

  Μέχρι και τη δεκαετία του 1980, τα πράγματα ήταν σχετικά απλά: ο Βορράς ήταν σύμμαχος (κατά καιρούς άβολος) της Κίνας και της ΕΣΣΔ, και ο Νότος χωράφι των ΗΠΑ.

  Με την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ, η Δύση και οι περιφερειακοί σύμμαχοί της θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με το βορειοκορεατικό καθεστώς. Δεν δίστασαν γι’ αυτό να χρησιμοποιήσουν σαν όπλο και τις αλλεπάλληλες περιόδους ξηρασίας που έπληξαν το Βορρά, απαγορεύοντας στους διεθνείς οργανισμούς να στείλουν επισιτιστική βοήθεια – παρόλο που μέχρι τη δεκαετία του 1980 η Βόρεια Κορέα συγκαταλεγόταν στους μεγαλύτερους δωρητές των σχετικών εκστρατειών του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της πείνας και φυσικών καταστροφών στην Αφρική και αλλού…

  Τότε άρχισε το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ να σχεδιάζει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αρχικά ως «εκβιασμό» προς τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα ώστε να σταματήσει η πολιτική επισιτιστικού και ενεργειακού στραγγαλισμού από τη Δύση.

  Πράγματι, με τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας το 1994, το πυρηνικό πρόγραμμα πάγωσε και οι εγκαταστάσεις τέθηκαν υπό διεθνή επίβλεψη, με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας.

  Οχτώ χρόνια αργότερα, επί Μπους, η συμφωνία κατέρρευσε με ευθύνη της Ουάσιγκτον, που δεν εκπλήρωνε όσα είχε υποσχεθεί. Και η Πιονγκ Γιανγκ ξανάρχισε την επεξεργασία πλουτωνίου αλλά και την ανάπτυξη πυραυλικού προγράμματος, με στόχο να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους εξοπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, διακηρύσσοντας ότι τα θεωρεί όπλα αποτροπής μιας ολομέτωπης επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΘΕΜΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ή Ο Ανθελληνικός Βόθρος Των "Νικητών" Του ΕΜΦΥΛΙΟΥ Πολέμου Ζούν και Βασιλεύουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΝ λεγώμενης "Ελληνικής Πολιτείας"!

  ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

  Επιμένουν οι Βρυξέλλες: Προαπαιτούμενο και με τη βούλα του Eurogroup η υπόθεση Γεωργίου - Ολο το παρασκήνιο....


  Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί κανονικό, τυπικό και αυστηρά προσδιορισμένο προαπαιτούμενο για τις ελληνικές αρχές, με υποχρεωτική φύση και τακτικό έλεγχο συμμόρφωσης, σύμφωνα με την Κομισιόν, από τις 23 Αυγούστου του 2016, οπότε και ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντοπμπρόβσκις, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και η Επίτροπος Μαριάν Τάισεν έστειλαν σχετική επίσημη επιστολή.

  Η επιστολή, την οποία έχει υιοθετήσει το eurogroup και η συμμόρφωση της χώρας προς αυτήν, η οποία ελέγχεται , υποχρεώνει την κυβέρνηση να υπερασπίζεται δημόσια την ακρίβεια των στοιχείων του ελλείμματος και τη δουλειά της ΕΛΣΤΑΤ, να κάνει εκστρατεία πληροφόρησης του κόσμου που βάλλεται από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για το υποτιθέμενο “φούσκωμα” και να υποβάλει αναλυτική έκθεση πεπραγμένων κάθε χρόνο στο κοινοβούλιο.

  Η Κομισιόν και το Eurogroup δεν ζητούν από την κυβέρνηση να “επηρεάσει τη δικαιοσύνη”, αλλά να πιστοποιήσει, ως οφείλει, να υποστηρίξει ανοιχτά, δημόσια και στο πλαίσιο των δικαστικών διαδικασιών και να καταθέσει στη δικαιοσύνη υπέρ του Α.Γεωργίου. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες στην υπόθεση αυτή δεν χωρά “ουδετερότητα”, καθώς αφορά ισχυρισμούς προσώπων που προσπαθούν να καλύψουν την απάτη που διέπραξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2007 ως το 2009 έναντι της ΕΕ (εξ ου και η σχετική διαδικασία επί παραβάσει, η οποία τερματίστηκε μόνο όταν τα στοιχεία αποκαταστάθηκαν το φθινόπωρο του 2011 - δύο χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης).

  Η κυβέρνηση κρίνεται στο EWG και το Eurogroup για το αν έχει πράξει με επάρκεια τα όσα περιγράφονται στην επιστολή Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί - Ταίσεν.

  Η επιστολή ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η Κομισιόν παρακολουθεί, με ανησυχία, τις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με την ποινική έρευνα σχετικά με τον κ. Ανδρέα Γεωργίου».

  .... και Έχει Συνέχεια ... Της ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!....  ΥΓ: Είναι Σύμπτωση ότι το Γεωγραφικό Πλάτος Του Συνόρου μεταξύ Βόρειας (ΛΔΚ) και Νότιας Κορέας Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ... ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ... ΑΘΗΝΑΣ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση