GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανακοίνωση της Eldorado Gold για τη διαιτησία

"Το θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί χωρίς προσφυγή στη Διαιτησία" τονίζει η Eldorado Gold με αφορμή την επίσημη ειδοποίηση από τα...


"Το θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί χωρίς προσφυγή στη Διαιτησία" τονίζει η Eldorado Gold με αφορμή την επίσημη ειδοποίηση από τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την έναρξη της διαδικασίας της διαιτησίας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως "η διαιτησία είναι σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός", ενώ εμμένει για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με την Eldorado, η ειδοποίηση της Διαιτησίας αναφέρει ότι η Τεχνική Μελέτη Μονάδας Μεταλλουργίας στην περιοχή του Μαδέμ Λάκκου Στρατωνίου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, που υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, είναι μη πλήρης και συνεπώς παραβιάζει τη Σύμβαση Μεταβίβασης και τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. «Η Εταιρεία είναι απολύτως πεπεισμένη ότι η εν λόγω Τεχνική Μελέτη είναι πλήρως τεκμηριωμένη και σύμφωνη με τη Σύμβαση Μεταβίβασης, το Επιχειρηματικό Σχέδιο και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους του έργου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του ο George Burns, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado, αναφέρει τα εξής:

«Η Eldorado πάντοτε επιδίωκε μια εποικοδομητική σχέση και διάλογο με όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Παρά την άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Eldorado, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το θέμα θα μπορούσε να επιλυθεί μέσω εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων. Καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι για την πληρότητα των προσπάθειών μας στην Ελλάδα, την απόλυτη συμβατότητα του σχεδιασμού μας και το τεράστιο εν δυνάμει όφελος αυτών των έργων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Αναπτύσσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα βάσει των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών σε όλο το φάσμα των έργων μας και της δραστηριότητάς μας και επιδιώκουμε την υιοθέτηση των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών και τεχνολογιών προς την επίτευξη των εμπορικών και των περιβαλλοντικών μας στόχων. Αυτό έχει αναγνωριστεί απόλυτα στις αρχικές μας συμφωνίες και πρόκειται να ενισχυθεί μέσω της επίλυσης του εν λόγω θέματος. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τους 2.400 εργαζόμενους που απασχολούνται στα έργα μας στην Ελλάδα κατασκευάζοντας μεταλλεία πολύ υψηλών προδιαγραφών, καθώς και τη σημαντική συνεισφορά της επένδυσης στην Ελληνική οικονομία. Αμέσως μετά την έγκριση και παραλαβή όλων των απαιτούμενων αδειών και την οικοδόμηση μίας καλής σχέσης συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει εκ νέου τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα.»

1 σχόλιο

  1. Ρέ Αλέξη Εμείς Ξέρουμε Τί Σου Λείπει!

    Σου Λείπει μια Πολιτική Επιστημονική Εθνικά Ομόρρυθμη Ολοκληρωμένη Συντεταγμένη Στρατηγική (Π.Ε.Ε.Ο.Ο.Σ.Σ.)!

    Θυμίζεις μείγμα Μενσεβίκων και γερμανικής SPD!!! (Τρύπες στον Αέρα και στο Νερό!).


    Νίκος Καρανίκας
    11/09/2017
    Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
    Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
    Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
    .................

    Και Εμείς Προσθέτουμαι:

    Ευχαριστούμε την EL Dorado που ΜΑΣ δείχνει Περίτρανα και Ξεκάθαρα Το ΠΟΣΟ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ!!!

    Η Απεμπλοκή Της Χώρας/Λαού Από Τα Αποικιακά Δεσμά Που Έχουν Ρίζες εκατονταετιών πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

    ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

    ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3%!!!

    Ευχαριστούμε ΞΑΝΑ την EL Dorado (και όχι μόνο) που ΜΑΣ Λέει Ορθά Κοφτά Πόσο ΣΚΑΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "Ελληνικό" ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ Σύστημα Απαρτίζεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΚΕΔΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΠΩΣ η EL Dorado Στούς Αποικιοκρατούμενους ΛΑΚΕΔΕΣ!!!



    ΥΓ.: Και εάν κοιτάξουμε την διαδικτυακή σελίδα της EL Dorado θα δούμε το α) πόσο πραγματικά είναι η ... "επένδυση" θανάτου β) Το πόσες θέσεις εργασίας θα "φτιάξουν" με μισθούς... Κονγκό γ) και να μην ξεχνάμε πόσες Επιδοτήσεις παίρνουν από την ΕΕ!!!

    ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Η Εl Dorado Παίρνει Χοντρά Χρήματα Από Παντού Δεν θα πληρώνει Φόρους (πέρα από το ξέπλυμα ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ/Κος Χαμμένος) ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΗΡΙΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ περίπου 200 χιλιομέτρων (ως αρχή)!!!

    STOP EL DORADO STOP EL DORADO STOP EL DORADO

    (Δεν ασχολούμαστε με τους "υποστηρικτές" Των Γκάνγστερ ούτε με το Λούμπεν Προλεταριάτο ΔΙΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΛΑΟ!!!)




    ΕΠΙΛΕΟΝ....
    ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ .... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:

    Το Λούμπεν Προλεταριάτο (Karl Marx) Της el dorado σε Δράση!

    (Η Γερμανική λέξη "Lumpen" μεταφράζεται τόσο στην Πολιτική Επιστημονική Ορολογία όσο και στην καθομιλουμένη ως "ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ/ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ"!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση