Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ περιβαλλοντολόγου: Σε 10 χρόνια θα αποκατασταθούν οι συνέπειες της οικολογικής καταστροφής!


  "Από 5 έως 10 χρόνια θα χρειαστούν, ώστε να αποκατασταθούν οι καταστροφικές συνέπειες της ρύπανσης του οικοσυστήματος, μετά από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη" στη Σαλαμίνα", ανέφερε  ο Περιβαλλοντολόγος καθηγητής του ΕΜΠ, Κίμων Χατζημπίρος.
  Φυσικά, τόνισε, αυτό το διάστημα κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει με βεβαιότητα, αφού αφορά και σε άλλους παράγοντες όπως είναι η θερμοκρασία και η αλατότητα του νερού. "Αρκεί βέβαια να μην χρησιμοποιηθούν χημικά μέσα, διότι τότε το πετρέλαιο θα καθίσει στο βυθό και απλά δεν θα φαίνεται στην επιφάνεια", συμπλήρωσε. "Η τεράστια αυτή οικολογική καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κρατικός μηχανισμός δρούσε άμεσα και δεν είχε ολιγωρήσει", επισήμανε ο κ. Χατζημπίρος, ενώ σημείωσε πως "θα μπορέσει να αποτραπεί η φυσική καταστροφή στις μακρινές περιοχές, που δεν έχουν ακόμα μολυνθεί".
  "Θέμα ανθρώπινης παρέμβασης και όχι φυσικής αποκατάστασης του οικοσυστήματος, αποτελεί το καθάρισμα των παραλιών, κάτι το οποίο βέβαια θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να τελειοποιηθεί, αλλά έχει και τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, αφού παράλληλα κινδυνεύει να πληγεί και ο τουρισμός στις συγκεκριμένες περιοχές", σημείωσε κλείνοντας ο κ. Χατζημπίρος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ περιβαλλοντολόγου: Σε 10 χρόνια θα αποκατασταθούν οι συνέπειες της οικολογικής καταστροφής! Rating: 5 Reviewed By: Press- gr