Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Τσακαλώτος για το Eurogroup: Τα αυτιά μου για άλλη μια φορά έμειναν στη θέση τους


  «Η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν, όπως γράφεται στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

  Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν ανέφερε το θέμα της Eldorado, δεν μας είπαν ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν μας είπαν ότι έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι πρέπει κάτι να κάνουμε».

  Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος και όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί γι’ αυτόν τον στόχο».

  Μεταφέροντας το κλίμα των συζητήσεων είπε πως ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα, και πως όλοι επεσήμαναν ότι είναι καλό που η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται με την τρίτη αξιολόγηση μας».

  Πρόσθεσε ακόμη ότι «κάποιοι βάλανε θέματα που χρειάζονται περισσότερη συζήτηση, κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια, όπου υπάρχει μία ανησυχία ότι πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα για να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορέσουν οι τέσσερις εμπορικές τράπεζες να μπορούν να δανείζουν ακόμα περισσότερο στην πραγματική οικονομία».

  Επίσης σημείωσε ότι «εξέφρασε την ευχαρίστησή του ο πρόεδρος Ντράγκι ότι αρχίζουν τα χρήματα να επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν με σοβαρό τρόπο τα κόκκινα δάνεια και άρα πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις με τους πλειστηριασμούς, για να μπορούν οι τράπεζες μέσα στο 2018 να πάνε ακόμα καλύτερα απ΄ ότι πηγαίνουν τώρα. Οι θεσμοί θα έρθουν, τώρα όπως ξέρετε είναι τα τακτικά κλιμάκια κάτω στην Αθήνα, οι θεσμοί είπανε ότι το πιο πιθανό είναι να έρθουν πολύ σύντομα».

  «Τέθηκε πάλι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου, εξήγησα ότι η μόνη καταδίκη που έχει ο κ. Γεωργίου είναι το διαδικαστικό θέμα ότι αν συγκαλούσε ή δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο» επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τσακαλώτος για το Eurogroup: Τα αυτιά μου για άλλη μια φορά έμειναν στη θέση τους Rating: 5 Reviewed By: Press- gr