GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι διευκρινίσεις της Fraport για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια και τις διαφορές με το ελληνικό Δημόσιο

Διευκρινίσεις δίνει η Fraport Greece για τις τεχνικές διαφορές που έχουν ανακύψει σχετικά με τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια και μετά τον ...


Διευκρινίσεις δίνει η Fraport Greece για τις τεχνικές διαφορές που έχουν ανακύψει σχετικά με τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια και μετά τον "θόρυβο" που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του Spiegel ότι ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ καθώς πολλά από τα αεροδρόμια παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Fraport Greece υποστηρίζει ότι παρά τις όποιες τυχόν συμβατικές διαφορές που προκύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης "η εποικοδομητική συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο συνεχίζεται απρόσκοπτα". Προσθέτει δε, ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Fraport Greece αναφέρει τα εξής:

"Η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης παραχώρησης στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο, τεχνικά και λειτουργικά, έργο. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως σήμερα, η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου αυτού. Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων.

Η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ταχείας επίλυσης των διαφορών και της ομαλής εκτέλεσης των συμβάσεων, ώστε να προωθείται η υλοποίηση των έργων χωρίς αμφισβητήσεις και εμπόδια.

Η Fraport Greece ύστερα από την έγκριση των 14 master plans από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι έτοιμη να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα".

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση