GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγκλονιστική ομιλία του Γκάλη στο Hall of Fame - ΒΙΝΤΕΟ

Ο κορυφαίος των κορυφαίων, ο απόλυτος θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης ανήκει και με τη... βούλα πλέον στο Hall of Fame του N...


Ο κορυφαίος των κορυφαίων, ο απόλυτος θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης ανήκει και με τη... βούλα πλέον στο Hall of Fame του NBA.
Ο πρωτεργάτης της επιτυχίας του 1987, ο άνθρωπος που έφερε το ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα σπίτια κι έκανε χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπαίνει στη λίστα των "θεών" του παγκόσμιου μπάσκετ, μαζί με τους Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Μπιλ Σελφ, ​Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ ΜακΓκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζε, Τζορτζ ΜακΓκίνις, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον που συνέθεσαν την "Τάξη του 2017".
Με έναν συγκλονιστικό λόγο, ο "γκάνγκστερ" ανάγκασε όλη την αίθουσα να τον χειροκροτήσει με ιδιαίτερα θερμό τρόπο, τονίζοντας ότι ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα προβλήθηκε ένα βίντεο από τη σπουδαία διαδρομή του.
«Θα ήθελα να πω ότι αποτελεί μεγάλη μου τιμή να γίνομαι μέλος του Hall of Fame. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα κι εδώ δίπλα μου είναι ο Μπομπ ΜακΑντού ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Μας συνδέουν σπουδαίες μονομαχίες με τον Μπομπ. Ευχαριστώ τους φίλους μου που με ακολούθησαν εδώ, είναι σαν αδέρφια για μένα. Παλιοί συμπαίκτες μου στο Σίτον Χολ. Τότε, στο Σίτον Χολ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στο ΝΒΑ, επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον τρομερό Λάρι Μπερντ. Είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες από την Ελλάδα. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Ο Άουερμπαχ ήθελε να μείνω, αλλά πήρα μια απόφαση για την οποία δεν θα μετανιώσω ποτέ στη ζωή μου. Πήγα στην Ελλάδα και το 1987 η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όλο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τότε σε κάθε αυλή σπιτιού, σε κάθε αυλή σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα.
Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που ζω σήμερα. Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά και άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια μέρα περπατούσα στη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη και με σταμάτησε ένας κύριος. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Με φώναξε «Νίκο, Νίκο», έτσι με φωνάζουν. Μου είπε «θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί έσωσες τον γιο μου, του έκανες το μεγαλύτερο δώρο». Μετά μου εξήγησε ότι ο γιος του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε αθλητής μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου στο Σίτον Χολ, τον σύλλογό μου τον Άρη Θεσσαλονίκης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καριέρα μου, τη γυναίκα μου και την κόρη μου Στέλλα», ανέφερε ο Γκάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση