GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στον Realfm 97,8: Κουφάρια 35 ετών τα πλοία που εφοδιάζουν με πετρέλαιο τα νησιά

Στην αποκάλυψη ότι όλα τα πλοία που εφοδιάζουν με πετρέλαιο τα νησιά, αλλά και τα επιβατηγά, ακτοπλοϊκά και κρουαζιερόπλοια, είναι μεγάλ...


Στην αποκάλυψη ότι όλα τα πλοία που εφοδιάζουν με πετρέλαιο τα νησιά, αλλά και τα επιβατηγά, ακτοπλοϊκά και κρουαζιερόπλοια, είναι μεγάλης ηλικίας, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογεώργος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

«Όλα τα πλοία τα οποία εφοδιάζουν με πετρέλαιο τα νησιά μας, αλλά και τα πλοία τα επιβατηγά, τα ακτοπλοϊκά, τα κρουαζιερόπλοια αμφιβάλω αν υπάρχει πλοίο μικρότερο των 35 ετών. Όλα είναι 40,50 60 ετών Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει και την κυβερνητική πολιτική, όσον αφορά τι δεξαμενόπολοια έχουμε που κάνουν τον ανεφοδιασμό των πλοίων και των νησιών μας και τι κινδύνους κρύβουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Υποβαθμίστηκε και υποτιμήθηκε το γεγονός. Όλη η επιχείρηση οργάνωσης, συντονισμού και σχεδιασμού για να μην ξεφύγει η πετρελαιοκηλίδα, απέτυχε παταγωδώς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταλακογεώργος ο οποίος σχολίασε στη συνέχεια τη στάση του κ. Κουρουμπλή.

«Ήταν στο Λονδίνο και δεν έφυγε αμέσως. Είναι εξωφρενικό. Δεν βγαίνει να απολογηθεί πολιτικά, να πει τι συνέβη. Αν αυτό το πλοίο ήταν χωρητικότητας 50.000 τόνων τι θα είχε γίνει; Θα μιλούσαμε για μία περιβαλλοντική καταστροφή».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Νταλακογεώργος, «την ώρα που υπήρξε η εισροή των υδάτων στο μηχανοστάσιο, στο πλοίο, από το 11μελές πλήρωμα βρίσκονταν μόνο 2. Που βρίσκονταν οι υπόλοιποι 9;» ενώ όπως λέει, «χρειάζεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για να διαπιστωθούν οι αιτίες που βυθίστηκε το πλοίο. Το γεγονός ότι βυθίστηκε σε 18 λεπτά, χρήζει σοβαρής εμπεριστατωμένης έρευνας από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες».

«Αν ήταν το πλήρωμα μέσα, δεν θα υπήρξε βύθιση πλοίου», λέει ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση