Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

  Χατζηδάκης: Ελπίζω οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Μακρόν να μην το μετανιώσουν από τους δογματικούς του ΣΥΡΙΖΑ


  "Το σημαντικό είναι όταν θα φθάσουν εδώ οι επενδυτές από την άλλη πλευρά να μην έχουν απέναντί τους διαφόρους γραφειοκράτες, οι οποίοι θα τους τρομάζουν, και διαφόρους δογματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα τους κάνουν να το μετανιώνουν επειδή ήρθαν" τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, ο οποίος θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες.
  "Καλοδεχούμενος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος και θετικό είναι ότι έρχονται Γάλλοι επιχειρηματίες, εμείς δεν είμαστε καθόλου μικρόψυχοι σε αυτό, βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται, ερχόντουσαν και στο παρελθόν, το σημαντικό είναι όταν θα φθάσουν εδώ οι επενδυτές από την άλλη πλευρά να μην έχουν απέναντί τους διαφόρους γραφειοκράτες, οι οποίοι θα τους τρομάζουν, και διαφόρους δογματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα τους κάνουν να το μετανιώνουν επειδή ήρθαν. Άρα, χρειάζεται ένα άλμα η οικονομία μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:
  "Δεν μου αρέσει να μιλάω με τη λογική του μαύρου – άσπρου, ούτε θέλω να αθωώνω την Νέα Δημοκρατία, ούτε θέλω να λέω ότι όλα ήταν τέλεια στο παρελθόν. Όμως το 2007, που φυσικά τα πράγματα δεν ήταν τέλεια και μαγικά, είχαμε επενδύσεις ως ποσοστό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος 26-27%. Και το 2017, είχαμε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ 11%. Με ένα ήδη μειωμένο ΑΕΠ. Άρα, εδώ δεν χρειάζονται μερεμέτια, δεν χρειάζονται ψιλοπαρεμβάσεις, χρειάζεται ένα μεγάλο άλμα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να το κάνει διότι και εμείς ακόμα για να το κάνουμε, μιλάω ευθέως, πρέπει να ξεπεράσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην επιχειρηματικότητα, στην ιδιωτική πρωτοβουλία".
  Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "το νέο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης είναι ότι θα αφήσουμε στην άκρη το μνημόνιο".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Χατζηδάκης: Ελπίζω οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Μακρόν να μην το μετανιώσουν από τους δογματικούς του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr