GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φάμελλος για την πετρελαιοκηλίδα: Η κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Στη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, "Αγία Ζώνη II" στον Σαρωνικό και την επιχείρηση απορρύπανσης αναφέρθη...


Στη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, "Αγία Ζώνη II" στον Σαρωνικό και την επιχείρηση απορρύπανσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Η κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έχουν ενισχυθεί οι βάρδιες, τα μηχανήματα, τα σκάφη και ισχύει αυτό που έχουμε πει, από την πρώτη μέρα, ότι δηλαδή ένα μήνα μετά το ναυάγιο θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το σύνολο της οπτικής, αυτής που φαίνεται, ρύπανσης. Δεν υποτιμώ, ότι θα πρέπει μετά οικοσυστηματικά να δούμε τι αποθέσεις έχουν υπάρξει και να δούμε και την οικολογική αποκατάσταση. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα μηχανήματα που έχουμε και το προσωπικό που υπερβαίνει τα 200 άτομα είναι αυτά που μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:
"Με βάση τη νομοθεσία που έχει η χώρα μας, αλλά και τη νομοθεσία που ισχύει για τη Μεσόγειο γενικά, τα χαρακτηριστικά της υψηλής ποιότητας του οικοσυστήματος, η επιλογή μας είναι και θεσμικά σαν χώρα να μην υπάρχουν πρόσθετα χημικά, χημικοί βιολογικοί παράγοντες, για να μην δημιουργούνται άλλες αλυσιδωτές εξελίξεις στο οικοσύστημα... Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θεσμική διαβεβαίωση για τις πιθανές επιπτώσεις... Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στον βαθμό που είναι αντιμετωπίσιμη και αναστρέψιμη η κατάσταση, αν δεν ήταν, αν είχαμε ένα μη αναστρέψιμο φαινόμενο, τότε ίσως να παίρναμε και κάποια μέτρα παραπάνω από το θεσμικό πλαίσιο".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση