GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον ορίζοντα πάλι ο κίνδυνος νέων μέτρων για το 2018 - ΒΙΝΤΕΟ

Από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, που θα ανακοινωθεί αύριο, προβάλλει στον ορίζοντα και...


Από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, που θα ανακοινωθεί αύριο, προβάλλει στον ορίζοντα και πάλι ο εφιάλτης νέων μέτρων για το 2018, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον, Θανάσης Τσίτσας.

Ο ανταποκριτής μετέφερε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2018 θα είναι κάτω από τον στόχο του 3,5%, σημειώνοντας ότι στην τελευταία του έκθεση το Ταμείο εκτιμούσε το πλεόνασμα στο 2,2% του ΑΕΠ, με τη διαφορά από τον στόχο σε απόλυτους αριθμούς να είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι προβλέψεις του Ταμείου δείχνουν και προμηνύονται πόσο δύσκολες θα είναι οι δύο συναντήσεις - του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα - με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο τέλος αυτής της εβδομάδας και την αρχή της επόμενης, είπε ο Θανάσης Τσίτσας.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων και στόχος του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού είναι να πείσουν την κυρία Λαγκάρντ να μη βάλει εμπόδια το ΔΝΤ, ώστε να κλείσει σύντομα η τρίτη αξιολόγηση.

Δείτε εδώ το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση