GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλογή 23.782 υπογραφών υπέρ της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου

Τη συλλογή 23.782 υπογραφών παρέδωσαν εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, που ασχολούνται με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, στη γενική γραμ...


Τη συλλογή 23.782 υπογραφών παρέδωσαν εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, που ασχολούνται με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η Διεθνής Αμνηστία και η All Out πραγματοποίησαν την συλλογή υπογραφών στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας τους με τίτλο: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούργια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων» και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση με την οποία επιτρέπεται η πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς εφήβους 15 και 16 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν την συγκατάθεση των γονέων τους, καθώς και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση