GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: 271 συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του Πούτιν - ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 270 υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν το Σάββατο στην Ρωσία, ...


Περισσότεροι από 270 υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν το Σάββατο στην Ρωσία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την άδεια των αρχών, πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Ο Αλεξέι Ναβάλνι προέτρεψε τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να πλημμυρίσουν τους δρόμους, αφού καταδικάστηκε σε 20 ημέρες φυλάκιση για κάλεσμα σε παράνομες διαδηλώσεις. Ήταν η τρίτη φορά φέτος που ο 41χρονος πολιτικός οδηγήθηκε στη φυλακή.
Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 80 πόλεις από την Άπω Ανατολή έως τη Βαλτική, αλλά και στη Μόσχα. Η ογκωδέστερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, τη γενέτειρα του προέδρου Πούτιν ο οποίος γιόρτασε χθες τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλιά του. Εκεί 3.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ελευθερία στον Ναβάλνι!», λίγο προτού ξεκινήσουν οι συλλήψεις.



Γύρω στις 9 το βράδυ, είχαν πραγματοποιηθεί 62 συλλήψεις στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 271, σύμφωνα με τη Μ.Κ.Ο. OVD-Info. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψαν βίαιες προσαγωγές προσώπων που είχαν τραυματιστεί και αιμορραγούσαν.
Από την πλευρά της, η αστυνομίας της Αγίας Πετρούπολης έκανε λόγο για 38 προσαγωγές «για παρακώλυση της κυκλοφορίας των οχημάτων», διευκρινίζοντας ότι όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση συμμετείχαν «περίπου 1.800 άνθρωποι».
Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τις συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών στη Ρωσία ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους και ζήτησε από τις αρχές να αρχίσουν να σέβονται και να προστατεύουν τα δικαιώματα των διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση